Коледж, школи і позашкільні заклади району готові до навчання в другому семестрі

21 Січня 2017, 10:00
1944

На оперативній нараді в Шацькій районній державній адміністрації говорили про готовність навчальних закладів району до другого семестру.

16 січня під головуванням голови Шацької райдержадміністрації Василя Голядинця та за участю голови Шацької районної ради Сергія Карпука, керівників районних установ та організацій, селищного та сільських голів, начальників  управлінь, відділів структурних підрозділів райдержадміністрації відбулася оперативна нарада.

Про готовність навчальних закладів до другого семестру інформував Анатолій Пех, начальник відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації.

Він повідомив, що на початку 2017 року відбулися суттєві зміни в мережі навчальних закладів Шацького району: частина шкіл відійшла в підпорядкування Шацької об’єднаної територіальної громади (7 шкіл, будинок дитячої і юнацької творчості, дитячо-юнацька спортивна школа).

Всі школи, що знаходяться в Шацькій громаді, повністю перейшли на фінансування з її бюджету. В найбільшій школі району завершено роботи по будівництву нових приміщень для учнів 1-4 класів. Вже 16 січня діти перейшли в нові класи. Щодо палива, то його вистачить до кінця опалювального сезону. Правда, вугілля довозиться за потреби. На нараді прозвучала інформація про труднощі з довезенням дітей до шкіл району (територія Пульмівської сільської ради), до яких погано була прочищена дорога.

З цього питання співдоповідав Ігор Жмурко, директор Шацького лісового коледжу ім. В.Сулька, який також запевнив, що проблем із роботою навчального закладу, зокрема із забезпеченням паливом, у зимовий період немає. Це стало можливим завдяки тісній співпраці лісового коледжу з ШНПП та ДП «Шацьке УДЛГ».

Коментарі
21 Січня 2017, 17:26
Щеб зарплату селищна рада заплатила вчителям своєчасно бо таке враження що віннічук забув про вчителів
21 Січня 2017, 19:06
Так, як ви навчаєте, то можете її і не просити.<br/>Таке враження , що у школі вчителі учать так , щоб такі, як я, наймав їх для репетитерства за гроші<br/>РЕПЕТИТОР - 45 хв. коштує 50- 70 грив.<br/>Тоді постає запитання , а для чого вам заробітна плата взагалі.<br/>Особливо радують вчителі іноземної...........
21 Січня 2017, 20:17
Що правда то правда, вже з тим репетиторством вчителі обнагліли, хай Михальчук більше цікавиться якістю уроків.
21 Січня 2017, 21:40
А як жити вчителям, які не займаються репетиторством? Шановні батьки, НЕ НАЙМАЙТЕ РЕПЕТИТОРІВ! Ваші діти через це не слухають матеріал уроку, а надіються на репетитора, робота якого зводиться тільки до виконання домашніх завдань!
22 Січня 2017, 00:49
були раніше вчителя які навіть залишались після уроків і щось допрацьовували з учнями і жили посередньо .Зараз пів Шацька виживає хто по заробіткам хто ще десь,а ви ж при зарплатах і робите все щоб не вчити бо репетиторство пропаде.Як би я так працював на своїй роботі мені ні хто б не заплатив.А після школи чомусь ЗНО прості учні здавали краще за медалісти(деякі).я не про всіх ,але є деякі землі під ногами не чують
22 Січня 2017, 02:26
А ви, шановний. перш ніж когось осуджувати, походіть - но краще до школи зі своєю дитиною, і побачите, як учать вчителі, як поводять себе теперішні учні. І якщо учні поступають у ВУЗи і здають добре ЗНО, то вчителі все- таки вчать. Але можна навчити тільки того учня, який сам хоче вчитись, бо інакше ні то, що репетитор, навіть міністр освіти його не навчить. До речі, вас також вчили репетитори, а чи вчителі?
22 Січня 2017, 14:30
Я якраз нікого не осуджую,кожен виживає як може,але ваш девіз на лінійках спочатку року &quot;ми не учимо а тільки допомагаємо&quot;(я це чув особисто)-є не вірний.Далі-в школу іти не має чого мені бо все видно в дома коли батьки за вас переучують якусь тему а не домашню роботу.Яка повага так себе поводять учні в школі.ЗНО -медалісти на платне (в школі їх хтось за вуха тягнув)не пройшли решта учнів не гірше поступили.В принципі ,як кажуть в одному фільмі,і зайця можна навчити курити ,було б бажання.ПРОШУ за помилки в тексті двійку не ставити
22 Січня 2017, 15:35
Зайця навчити можна курити, коли в нього бажання є. Ви подивіться на деяких &quot;екземплярів&quot; (іншого слова для певних дітей просто не підберу). Вони мало того, що в наушниках на уроках сидять, так ще й хамлять і використовують нецензурщину як норму мови. Яке навчити? Таких витерпіти урок важко! Відшмагати таких і на дошку ганьби, як у старі-добрі часи! А ні. Вчитель права не має, бо те &quot;чудо&quot; ще піде і поріже вени, а вчителя по ТСН покажуть як того, що доводить &quot;бідолах&quot; до суїциду. Батьки впливу ніякого не мають або ж сліпо ідеалізують своє чадо. А те, що вчитель є помічником у навчанні - європейський принцип, шановний. Туди ж крокуємо!
22 Січня 2017, 16:00
ТА залиште в спокої тих вчителів! Знайшли на кому злість зганяти. Краще менше обсирайте їх при дітях, от тоді буде і повага!
22 Січня 2017, 18:41
Бажання дитини вчитися треба виховувати . І найперше - в сім'ї. А якщо, глянувши на двійки сина, батько махне рукою : &quot; І я в школі на 2 вчився, а живу краще, ніж відмінники&quot;, а мама переконана, що квітка на 1 вересня для вчителя - то лишнє, якщо в сім'ї не буде прагнень до знань, поваги до школи та авторитету педагога, то вчитель буде безсилий...
22 Січня 2017, 19:48
не треба писати про те які діти,а про ставлення вчителів до своєї роботи ,вірніше її якість ,я не про всіх,але деякі виконують свою роботу на 10% а зарплату отримують повну.Якби зарплата залежала б від успіхів учнів і престижу закладу була б зовсім інша мова
22 Січня 2017, 20:26
додатково хочу сказати , що основне - діти, як наше майбутнє . І тут часто дорослі батьки і дорослі вчителі забувають про дітей при своїх спорах !!!!!
22 Січня 2017, 21:04
батьки якраз за дітей і борються.Шановна Міра,поки у вас діти будуть &quot;екземплярами&quot; і руки чесатись когось відшмагати така буде і освіта.Не пишіть про європейські цінності -вам туди ще далеко
22 Січня 2017, 23:20
З такими &quot; широкими &quot;поглядами ми в Європу не потрапимо ніколи.
23 Січня 2017, 11:51
Ми в ЄВРОПІ по геграфічному розташуванню. Не все і в Європі ідеально.... А ви бережіть своі цінності . В нас є теж чим пишатись . Згадую з теплотою тих вчителів які жили школою спілкувались з батьками розповідали про всі проблеми і здобутки ... І не переводили мову лише на ремонти.....Кому як не вам знати про наші потужні надбання в освіті ! Сійтте розумне і добре -- ви ж обрали таку ниву !!! А батьки все бачать -- ви до речі теж батьки. Тільки розуміння ! Ви ж ЕЛІТА - тому тримайте марку !!!
23 Січня 2017, 15:38
Сприймати критику в свою сторону треба з розумінням і аналізом СВОЄЇ роботи-і це нормально
23 Січня 2017, 22:50
Шановні коментатори! Я хочу нагадати Вам давню китайську мудрість : &quot;Благородна людина ( у своїх негараздах) звинувачує себе, а нікчемна - інших&quot;<br/>Я веду до того, що кожен сам собі обирає дорогу в житті. Якщо я, наприклад, хотіла бути бухгалтером, то після школи пішла вчитися за цією спеціальністю, і вже працюю успішно понад 20 років.<br/>Якщо вчитель хотів навчати дітей, то здобув педагогічну освіту, і навчає дітей та отримує заробітну плату, визначену законом.<br/>Якщо ж комусь вчительська робота та зарплата така бажана, то хто заважав чи заважає змінити своє життя і після 5 років навчання спробувати цього хліба. У нас же у всіх широкі можливості.
23 Січня 2017, 22:59
Я шо дурень? Два рази в Польшу скатаю, і ту велику зарплату получу.
23 Січня 2017, 23:36
Ми про те що якщо ви здасте звіт в податкову не вчасно або з помилками -буде штраф чи просто вам його повернуть переробити -ВАС контролюють,а у випадку з вчителями контролю немає і деякі(я не про всіх)цим користуються.Чим гірший вчитель-тим кращий репетитор у школі ,а в коледжі -чим тупіший студент тим більше грошей(навіть якщо знаєш все рівно плати).Найгірше те що керівники знають ,а нічого не роблять.І в коментарях ,як я зрозумів,ідуть не звинувачення ,а реальні історії в яких батьки вирішують проблеми з дітьми ЗА ГРОШІ не тому що їм захотілось,а тому що їм поставлені такі умови.
24 Січня 2017, 00:04
Так і я про те. Якщо там так добре, то йдіть туди звідти, де погано.
24 Січня 2017, 01:13
А я туди і за великі гроші не піду! одного навчити не можу, не то що 28
Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром