«Відчуймо справжню Божу благодать Різдва», – священник Олександр Черевко

09 Січня 2020, 21:25
Священник олександр Черевко з родиною 3466
Священник олександр Черевко з родиною

Період Різдвяних свят для нас, віруючих православних християн, дуже важливий і унікальний.

Він щороку нагадує не тільки про ті події, котрі відбувалися більше, ніж дві тисячі років тому, а й пропонує зазирнути у свою душу, побороти гріховні пристрасті, очистити серце й зробити його достойними яслами. Цей час дає можливість побачити, як Христос народжується не в царських палатах, а у вертепі на сіні, як ангели звіщають благу звістку простим і смиренним пастухам. Так Господь шукає простого та смиренного серця, йдеться на сторінках газети «Новий погляд+».

Кожна людина уособлює Христа. Якщо ми бажаємо зла ближнім, то робимо його Господу та уподібнюємося до царя Ірода. Щоб відчути справжню благодать, нас мають сповнювати щирі думки. Тому слідуймо шляхом народженого Христа для того, щоб воскресити в серці віру та відкинути злобу.

Читайте такожПульмо: вчителі привітали ветеранів педагогічної ниви з різдвяними святами

Отож, вступаючи в період Різдвяного посту, ми розпочали мандрівку разом із трьома мудрецями до вифлиємських ясел. Уже скоро наше духовне паломництво завершиться і всі почують спів святих ангелів, котрі прославлятимуть народженого.

Дуже гарні різдвяні традиції має український народ. З трепетом ми чекаємо на Святвечір, на першу зірку в небі. Стіл накриваємо обрусом, запалюємо свічку, готуємо кутю − символ вічного життя. Багато хто запрошує одиноких і бідних, щоб виявити любов до Богонемовляти. Ці традиції розкривають благочестиву душу нашого народу, проте вінцем святкувань є Божественна Літургія.

Люди, котрі вважають себе віруючими православними християнами, у цей період мають відвідати храм. Не може бути, щоб Євхаристія стала на друге місце після традицій і розкішного столу, адже це є свідченням деградації народу. Серце тішиться від того, що наші храми наповнює благочестивий люд, який поспішає до сповіді та причастя, молиться,  роздає милостиню бідним і цим преображає свою душу. У такого народу є майбутнє, він не зникне.

Молитовно бажаю всім братам і сестрам по вірі правильно провести Різдвяний період, щоб Христос Спаситель благословив наші сім'ї та родини. На багатостраждальну Батьківщину послав мир, злагоду, любов і обдарував нас своїми щедротами. Христос рождається! Славімо Його!

Настоятель Свято-Миколаївського храму села Пульмо протоієрей Олександр ЧЕРЕВКО

 

Коментарі
10 Січня 2020, 00:18
так це ж чорт в рясі. РПЦ =-секта
10 Січня 2020, 15:44
Чорт тобі батько, Андрію. Чи ти з Москви, що знаєш, що таке РПЦ? В нас на Україні УПЦ, єдина, канонічна. Не чіпай священиків ,буде тобі щастя. А то виллєш сліз стільки, що вистачить Світязь від засухи врятувати.
Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром