Відстріл диких кабанів на території Поліського лісництва проводився законно.ОНОВЛЕНО

20 Січня 2017, 09:45
8489

15 січня до Шацького відділення поліції надійшла заява від директора ТзОВ «Шацьке мисливське господарство» Федора Заяця про те, що цього ж дня в районі 17-35 кварталів Поліського лісництва здійснюється несанкціоноване полювання. Виїхавши на місце події разом із представниками громадської організації, заявник виявив декількох осіб, які, використовуючи транспортні засоби, та з допомогою мисливських собак здійснювали полювання. В поліції повідомили, що за даним фактом проводиться перевірка».

Про це йшлося на сторінках видання Район.Шацьк.

Представники ТОВ «Шацьке мисливське господарство», які проводили відстріл дикого кабана, вважають інформацію неправдивою і стверджують, що діяли в межах закону і відповідно до спеціального дозволу про проведення вибіркового діагностичного відстрілу.

Наводимо без змін лист- спростування від членів ТОВ «Шацьке мисливське господарство».

«Користувачам мисливських угідь доручено провести відстріл диких тварин, у першу чергу диких кабанів, для проведення лабораторних досліджень на африканську чуму свиней (АЧС) – на виконання протоколів засідань державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Шацькій райдержадміністрації, а також Волинської облдержадміністрації у зв’язку зі складною епізоотичною ситуацією в Україні, області та районі.

У зв’язку з цим, на підставі поданих необхідних документів, управлінням екології та природних ресурсів Волинської ОДА 26 грудня 2016 року видано дозвіл №14 на діагностичний відстріл диких кабанів для проведення державної ветеринарно-санітарної експертизи в мисливських угіддях ТОВ «Шацьке мисливське господарство» (територія ДП «Шацьке УДЛГ»), яке межує з Республікою Білорусь та Польщею.

З цим дозволом Федір Заяць разом зі своїми «однодумцями» (колишніми очільниками Шацького РВ УМВС) ознайомився особисто та відзняв на мобільний телефон.

Незважаючи на це, Федір Заяць, представившись директором ТОВ «Шацьке мисливське господарство», 15 січня 2017 року подав заяву до Шацького відділення поліції про нібито ознаки злочину (незаконне полювання). Тоді як незаконне полювання передбачає відповідальність за дії, вчинені без належного дозволу.

Таким чином він здійснив завідомо неправдиве повідомлення правоохоронному органу про вчинення злочину, за яке передбачено відповідальність за ст. 383 Криимінального кодексу України.

Утім, працівники поліції, замість того, щоб проводити перевірку за вказаним фактом, взялися перевіряти інформацію Федора Заяця.

Про надумані громадянином Заяцем та його спільниками (колишніми очільниками Шацького Рв УМВС) факти, в тому числі обливання людей брудом, знає не тільки весь район, а й область.

До речі, Федір Заяць разом із спільниками, підробивши рішення зборів товариства, призначив себе директором ТОВ «Шацьке мисливське господарство».

За даним фактом працівники Шацького відділення поліції відкрили кримінальне провадження, за яким проводиться досудове розслідування.

Однак цю справу працівники поліції правдами-неправдами намагаються закрити. Напевно, не мають бажання йти проти своїх колишніх очільників. Однак нічого в них не вийде.

Також у Шацькому районному суді знаходиться цивільна справа про скасування підроблених цими трьома спільниками рішень.

Ми вважаємо, що ці люди всіма можливими способами намагаються здійснити рейдерське захоплення товариства «Шацьке мисливське господарство», не вклавши жодної копійки  і ніяких зусиль у ведення мисливського господарства. Не гребують жодними методами: вигадують факти і постійно надсилають їх у всі органи влади, поливаючи брудом не тільки громадян, а й посадових осіб.

Проте закон і правда на нашому боці. Ми будемо боротися з беззаконням і відстоювати свої права, аби позбавити згаданих осіб можливості заволодіння пакетом документів ТОВ «Шацьке мисливське господарство»

Члени товариства " Шацьке мисливське господарство".




 

Від редакції:

Сканкопії листа додані 15.02.2017.

У день публікації оригінал листа був у розпорядженні редакції, але не був опублікований на сайті через технічні причини. 

Коментарі
20 Січня 2017, 12:00
Повна маячня і брехня. Дозвіл отримали по підробних документах.Відповідні служби уже його відізвали! !!!!
20 Січня 2017, 12:07
На фото документ,отриманий шахрайством, який підтверджує сам Наумич О.П. Зайдіть в державний реєстир і Вам все стане ясно.
20 Січня 2017, 12:21
Шановні лісоводи-мафіози готуйтесь пояснити де діли Венське!!!!а це робочі місця пів Шацька.А де ділась пілотам, станки, консервний цех, їдальня розграбована. Пішли на кю 7.?
20 Січня 2017, 12:25
4міліони якби пішло на лісові дороги. Бо американська фура Жмурка ліс по40-50 кубів за один раз немовла вивозити.Кращеб за ці гроші востановили Венське.
20 Січня 2017, 12:35
Те ,що Жмурко злодій ми знаємо. Але де докози.?????
20 Січня 2017, 12:40
Провести попенну ревізію службою екологією, і там випливуть усі лісокради.
20 Січня 2017, 12:40
Ми знаємо,що і Олександир Наумич Злодій.Але де докази.??????? Надсилайте будьласка всі докази в поліцію.Будемо дуже вдячні.
20 Січня 2017, 12:58
Можливо прийшов час закинути відео з місця подї...
20 Січня 2017, 14:49
Заєць не долічився "своїх" кабанів..))) Логіка є
20 Січня 2017, 15:03
Там кроме Ж.І. знаходились і інші мисливці.Чи дане прізвище комусь як більмо на оці.А може що Він не з Шацького р ну то легше паскудити.Тут мова іде про полювання та ГРУПУ осіб що знаходилась в лісі. а не про конкретну особу.Через Ж.І. знають Шацьк як базу і розплідник Ягів.
20 Січня 2017, 15:18
так інші мовчать а Жмурко кричить що він самий чесний
20 Січня 2017, 15:33
Гнати зайця треба з лісу та його дружків-мусорів бо скоро диких звірів будем бачити тільки по телевізору. А Жмурко разом з цими спільниками їздив на полювання,але через трохи часу побачив що з цими мудаками не подорозі-віддалився той обсирають зараз його.
20 Січня 2017, 15:48
Тож Заєць , та колишній нач. Шацького РВ Оксентюк раніше друзья Наумича О., а ще хтось і кажись куми.Раніше Всі разом полювали.А є гроші треба влади і маленького князівства, і ділять князь Багно.А що буде якщо взнають вірне місце знаходження бурштину , а ?
20 Січня 2017, 16:25
не будем про фамілії.А ви розумієте що це за документ надано в цій статті і скільки порушень зробили навіть при наявності такого. В будь яких мисл.господарствах заборонено проводити такий відстріл з собаками,відстріл диких тварин в звязку з складною епізоотичною ситуацією в Україні забороняється сторонніми особами а тільки службовців які відповідають за це ,а де ветеринар який би брав проби,хто визначив чіткі межі проведення таких заходів і багато інших питань до посадовців які допустили це
20 Січня 2017, 16:34
Віджали лохини,базар, а тепер мисливське господарство. Коли той мусор Дорош нажереться?
20 Січня 2017, 16:44
Заяць Дорош Цвид років 7 уКропивниках ніхто не бачив. А Наума, Жмурка , Курська то кожні вихідні бачимо і чуємо як стріляють.А в 2015р.взагалі в ліс страшно було зайти. По 15 джипів полювали. З місцевих нікого не було. Куди стільки мяса діли аферюги?
20 Січня 2017, 16:52
За гнилий базар відповіси .ти був тупий ітупим залишився! Бездар
20 Січня 2017, 18:53
таце все не цікаво коли на Решті вони Почнуть Стрилять Одне одного
20 Січня 2017, 19:03
Я не знаю як хто особисто думаю щодо питання Сидоруків поставити на звільнення не місце таким працівникам в парку ганьба.
20 Січня 2017, 19:48
Це територія громади і громада в праві зібрати збори та заборонити заіжим гастролерам іі грабувати як з лісом так з землями можем збирати підписи та ставити питання на виконком. Булоб добре щоб хтось відкрив очі людям .
20 Січня 2017, 19:55
Тут без нашого, самого чесного суду не обійтись.<br/>ВСІМ ВСТАТИ,- СУД ІДЕ........................................<br/>І тут заходить та, яка по бистрячку все поділить. <br/>Ну, їй теж пора нову авто та шубу......
20 Січня 2017, 20:09
Боже, Боже!Дорослі чоловіки, а граються в &quot;котика і мишку&quot;.Для чого ця гра на публіку? Розберіться між собою, відкиньте емоції, і подумайте розумом і світлою головою!
20 Січня 2017, 20:18
Там не одна, дві тих курки однакові.
20 Січня 2017, 20:22
383ст.це підробка документів. Кузько як прокурор мавби це знати, якби не був Лох! !!!
20 Січня 2017, 20:42
У 2015.Наумич провів відстріл 15кабанів начумку. Жодного разу не було виявлено хвороби! Де безкоштовні тушки кабанів?у школи і садочок не було передано. Продав бо митнику ще гроші мало! У2017р він бере знову по підробних документах відстріл 15 кабанів і відразу ж біля 10 відстрілює а проводить через ветлікарню 3. Де 7 ?якщо є така загроза для захворювання, то чому не провести полювання усіма мисливцями району? А не київськими бізнесменами
20 Січня 2017, 20:47
І правильно зробите. Бо кому Сидорук може зробити зауваження якщо сам, син, батько, 2 брати -браконьєри! !!
20 Січня 2017, 20:58
шацьк- окрема держава там що хочуть те й роблять
20 Січня 2017, 21:30
Царське купання на Водохреща підготували шацькі лісівники Кватирку, на озері Світязь вирубали проруб поруч з уже зробленим монастирем для людей. Дологу у 200 метрів до лунки прикрасили свіжо вирубаними 2 метровими соснами укількості 160 дерев і 4 ялини біля води. На шоу в 1хв пішло 2 машини сосен. Хто має за це відповісти <br/>? І хто оцінить збитки Державі<br/>?
20 Січня 2017, 21:59
Мисливські угіддя підняв П., справу продовжив Н. , ну ще побачим і почуєм що зробить З.. А зробити свинарник з лісу не має проблем.Кабан надходить з Шацького парку, Білорусії, Польщі, та з сусідніх районів області.Є так званий процес міграції.Кабан в природі і в наших краях крім вовка ворогіа не має.Перенасиченість сказується на іншій фауні і форі.Кабан виступає як хижак - всеїдний.Належна охорона, кормова база, та полювання в рамках розумного і буде звір .Всім хватить. Може нові власники зроблять трохи чи добре в майбутньому.Побачим.Розведуть фазанів, оленів, зроблять водойми для качиного полювання.ПОЛЮЙТЕ ЗА ПРАВИЛАМИ І ВАМ БУДЕ ВСЕРІВНО ХТО ВЛАСНИК.ГОЛОВНЕ ЩОБ МОЖНА БУЛО БРАТИ ВІДСТРІЛКИ ТА ЛІЦЕНЗІЇ І ПОЛЮВАТИ В ТИХ УГІДДЯХ.ЗНАЙДЕМО МОВУ ЧИ НЕ ЗНАЙДЕМО ЧАС ПОКАЖЕ. А те що одна групіровка гонить на другу то як партії в Україні.То все емоції побачим що буде на справді.Не такий страшний чорт як його малюють.НОВІ ВЛАСНИКИ МОЖЕ БУДУТЬ КРАЩІ.А резонанс , то в тому що накрили елітних мисливців.Безпридєлу прийшов кінець.
20 Січня 2017, 22:01
Прізвище лісників в студію.Будем знати героів
20 Січня 2017, 22:21
Один багатодітний батько.
20 Січня 2017, 22:21
А то нічого що зараз кабан після гону і свині вже з поросятами- то таке про мораль.Почитайте закон -Відстріл вибірковий проводиться ВИКЛЮЧНО в присутності ветеринарного спеціаліста і забороняється облавне полювання,а я не чув що там був ветеринар.Признали б ці горе-мисливці що порушили все що можна і тихенько вже б забули про все .До речі щось не чути митєвої реакції як тут вже писали Захарка
20 Січня 2017, 22:28
А в с.Кропивники є ветеринар П.Ф. та П.С. аж два. ЗЕЛИНСЬКИЙ В НЕДІЛЮ ПОЛЮВАННЯ В ЛІСІ БІЛЯ С.КРОПИВНИКИ БУДЕ ПОКАЗУВАТИ ПО 95 КВАРТАЛ? такщо приємного перегляду.
20 Січня 2017, 22:45
Стаса погнало
20 Січня 2017, 23:07
Це не коти-мишки, пісюнами владики світу цього міряються. В кого більший, той і пан.
20 Січня 2017, 23:16
Так і знав як тільки жінка появиться в коментах-зразу все зводиться на . . .
20 Січня 2017, 23:48
ПРИЙШОВ ДОДОМУ а ,комуністи з коментарів пропали. Не гарно так робити. До прокурора а , жмурко люстрацію пройшов? . Чи йому так як і Дорошу все сходить.Перепрошую , що змалої букви.
21 Січня 2017, 00:05
Обережно пан ж.дуже поважна,незаплямована і свята людина -він сам писав .
21 Січня 2017, 00:05
Люди, хай оті придурки відстріляють кабанів з чумкою іможе вже понажираються,точистіше буде в Шацьку, бо вже іх вельми багато розвелося.
21 Січня 2017, 00:07
Таких владик в 90-ті було , і зараз їх в ОРДО-ах вистачає ... А пан Дорош очевидно мріє щоб про нього говорили або добре або нічого. Обережно мрії збуваються.
21 Січня 2017, 00:07
Завтра 13 збори.приходьте і в очі доведіть правоту. Базарні баби! !!!
21 Січня 2017, 00:10
Та вже перестріляйтеся суки між собою, і дайте простим людям дихнути.(але стріляйтеся на смерть щоб вас позакопували і не згадали ніколи).
21 Січня 2017, 00:56
На відміну від інших Дорош 2 рази був ато. Один Нач міліції який по телевізору підтримав з колективом майдан. Він на відміну від тебе підара не трус.А якщо ти не бздо то підпишись фіо.
21 Січня 2017, 01:39
за скільки кілометрів від передка був(80-150)? та й по тв підтримав, бо почув що смаленим пахне.
21 Січня 2017, 01:44
Був на передку. А ти?
21 Січня 2017, 13:14
Стільки інформація у цих коментарях. І все на різні теми. Все, як на лодоні. Тільки десь думки розійшлися і все, що знають на верх виливають. В кого яка машина, хата, хто де був і що робив... Давайте все вже виливаєте і про усіх, щоб ні про кого не забути!!!Смішно аж! Авторитетні і розумні люди, наче, а поводять себе, як діти!!!!! І, що вони цим показати хочуть? Не можете гроші поділити? То краще віддайте їх тим хто найбільше потребує. В районі багато не благополучих сімей і дітей, які і на хліб не мають, а ви тут з &quot;жиру біситесь&quot;!Подумайте скільки коштують ваші рушниці, патрони, машини, ліцензії,собаки і все те, що ви берете з собою на полювання....Більше користі буде якщо кожен з вас продасть хоч по одній своїй рушниці, а ці гроші віддасть на потреби малозабезпечених сімей!!! І звірина в лісі жива лишиться і людям користь буде!!!!!
21 Січня 2017, 15:41
А ти маєш рацію, твої думки - та в їхні голови......
21 Січня 2017, 16:45
Шкода, що вони так не думають!
21 Січня 2017, 17:29
ДЕ МЯСО?
21 Січня 2017, 20:03
Респект, молодці! класс коменти!!! Найкращі.
21 Січня 2017, 22:10
Збори пройшли. Не було :жмурка, наумича, смічика, самолюка, сидорука, усі з малої букви. Пообсирались! !!!!!!!!!!!!!
21 Січня 2017, 22:34
Чотири підара які брешуть на весь Шацьк :жмурко, наум, кусько, сидорук, усі з малої букви.
21 Січня 2017, 22:37
так вони на полюванні були по ліцензіі на кабана
21 Січня 2017, 23:32
Ви збори, а вони кабанчика вполювали.
21 Січня 2017, 23:42
Не хай подавляться! Поставити на місце. можна тільки усіма мисливцями .а якщо моя хата з краю. ...То ці підари усе вибють.
21 Січня 2017, 23:50
Перечитавши коментарі стає зрозуміло чому ми так живемо:<br/>- чому в нашій країні війна<br/>- чому ми обираємо собі таку владу<br/>- чому обрана нами влада так до нас відноситься<br/>- чому в тому що ми погано живемо винні Америка, Росія, корупція, влада, .... мисливці.<br/>І ще багато різних &quot;чому&quot; можна написати, повірте. А настравді все набагато простіше. Нам не треба країн-агресорів, не треба &quot;п'ятої колони&quot;. Ми і є агресорами в своїй країні. Подивіться як колишні &quot;друзі-бракон'єри&quot; знищують один одного лише за кілька гектарів мисливських угідь.<br/>Жах! І це ми так ідем до Європи. Це так нам треба безвізовий режим. Хто нам його дасть. Хто захоче таких сусідів. Ви б захотіли, щоб біля Вашого будинку жили такі сусіди та ще й мали ключі від оселі.
21 Січня 2017, 23:52
Знімки памперси. Чому ж не дав пояснення шацьким мисливцям? А усі чекали! Надалі твоя брехня не актуальна!
22 Січня 2017, 00:04
Шановна &quot;четверта влада&quot;. Поясніть, будь-ласка, чому під даною статтею коментарі додаються миттєво і Ви їх не модеруєте (видаляєте) хоча можна було б частину &quot;некультурних&quot; коментарів зняти (це ж Ви вмієте). З іншої сторони під статтею з милою назвою &quot;Шацьк: відбулися урочистості, присвячені Дню Соборності України&quot; всі коментарі проходять додаткову модерацію. <br/>Питання: Це вийшло випадково чи таким чином ви когось оберігаєте від правди, яку вони можуть про себе прочитати.<br/>Попередньо дякую за можливу відповідь.
22 Січня 2017, 00:08
Полювання по ліцензії може бути тільки в присутності єгеря утмр. Сьогодні усі єгеря були на конференції. Якщо було полювання то це браконьєрство! Напишіть нам хто і де був! !хліб вони будуть купувати по карточки!
22 Січня 2017, 00:15
У європейському союзі при наявності інформації про браконьєрство митників було б службове розслідування. Не працювалиб 100 відсотків.а якщоб підтвердилося, тюрма.
22 Січня 2017, 00:18
аааааа місцеві пани думали що вони святі і чесні ,але ж тут випливає про них стільки цікавих історій.І тут вони (мабуть ви)думають що ніхто нічого не бачить і не чує .Спустіться на землю і не будьте хитрішими від інших .хоча б попробуйте жити трошки честніше
22 Січня 2017, 00:21
Друзі, це коли в огонь і в воду. А якщо &quot;я митник, мовчіть то денег дам &quot;то це наумич, з малої літери.
22 Січня 2017, 00:33
У слідуюному коментарі викладу усіх конкуренток -проституток І.В.Жмурка. ....буде весело. ..
22 Січня 2017, 00:46
Мясо малиб передати в ато. Але є голодні :Наумич, жмурко, Кусько, Черняк, Сидоруки.....
22 Січня 2017, 01:04
Давай проституток всі ждуть
22 Січня 2017, 01:21
А як поживає Соловянчик
22 Січня 2017, 01:36
почекай ще ,зараз тим косточки домиють
22 Січня 2017, 02:45
У мене дєнєг багато суд виграю я. ...
22 Січня 2017, 13:37
давайте нову тему бо ця застаріла
22 Січня 2017, 14:12
Давайте про рибалку.
22 Січня 2017, 14:32
Саме краще побажання зі всіх коментарів
23 Січня 2017, 11:58
1. КОМЕНТУВАННЯ МАТЕРІАЛІВ ВИДАННЯ «РАЙОН.ШАЦЬК»<br/>1.1. Коментувати публікації розміщені на сайті «Район.Шацьк» має право кожен користувач сайту. <br/>1.2. У коментарях заборонено:<br/>- ображати людей;<br/>- вживати матюки;<br/>- висловлюватися не по темі матеріалу, який коментуєш;
23 Січня 2017, 15:27
я всіх маю в дупі.ніхто мені нічого не зробить
23 Січня 2017, 21:00
Якщо пишеш то підписуйся своїм ім,ям , а не ховайся під моїм.
23 Січня 2017, 21:05
Так ти ж Толік))))
23 Січня 2017, 22:51
А хтось помічав як зараз масово озеро наприклад Люцимир засмічують рибаки, сміття після ранків,обідів, вечер, куди дівають ? може в лунки і на дно ? чи біля лунок залишають ? ГОВОРІТЬ СВОЮ ДУМКУ.
23 Січня 2017, 23:14
ТЕМА ЗАКРИТА .
24 Січня 2017, 13:04
Кожен має право на помилку, але людські помилки згладжує добро. <br/>Дитині в Шацьку потрібно допомогу <br/>http://shatsk.rayon.in.ua/news/21152-dopomozhimo-3-richnomu-mihailiku-z-shatska-stati-na-nogi<br/>Живе малеча без мами тільки з бабою і батьком. <br/>Хай кожен задумається і закине гроші, а хто може і задню лапу кабанчика. Повірте, добрі справи набагато легше робити ніж не добрі. <br/>І щоб в нього на сторінці про допомогу було не менше відвідувань ніж на цій, і на сторінці &quot;Браконьєри в Кропивниках&quot;. І кожен хто відвідав закинув пару сотень.
24 Січня 2017, 19:06
++++++++++++
24 Січня 2017, 22:35
Та мені плюсів не треба. Малому допоможемо давайте дружно. Забули люди як куснем хліба ділилися у війну. А багато хто незнає і знати нехоче, може. <br/>Або сусіду кусок свіжини занести коли кабанчика закололи. <br/>Чи просто по хліб зайти позичити коли небуло в дома до сусіда, чи солі, або шо небудь. Спілкування втрачається між людьми, сусідами, друзями. (не за столом і не з бутилкою) А в спілкуванні люди більш розуміють одне одного, чують, прислухаються одні до одного. <br/>Може хтось незнає то скажу. Бог перших людей Адама і Єву після гріхопадіння лишив найціннішого (не те що вигнав із раю , і не те що забрав всі блага райського саду) А він забрав у них найцінніше що у них було - Це СПІЛКУВАННЯ З БОГОМ. <br/>Отже давайте спілкуватись, слухати і прислухатись одне до одного. Щоб потім небуло стрьомно піти до сусіда за куском хліба. <br/>Недаром кажуть старі люди що жили бідніше але веселіше. А зара, вроді все є і бабло і хліб і до хліба. <br/>а друзів справжніх (шоб так просто прийшли і спитали як живеш, чи все гуд в тебе) мало або авзагалі нема.<br/>Тіпа кажуть шо все рішають бабки, та хрен то правда (з власношго досвіду кажу) Гроші це бумага, а люди остаються людьми. <br/>Здоровя всім, і незабувайте про основну нашу задачу в цьому житті. <br/>Роби так, як хочеш щоб тобі так робили. Вигодувати мудрих дітей, і залишити для них природу таку яку нам передали батьки.
28 Січня 2017, 14:00
Це мафія коледжу дутік алла і жмурко ігор, обдирають людей а самі жирують, завжди так не буде
07 Лютого 2017, 02:02
Шановні прихожани не купуйте у циган на ринку саморобні ікони.Вони виготовлені в кустарних домашніх умовах і звичайно не освячені.А тому окрім проблем та негараздів вам нічого не принесуть.Купуйте ікони тільки в храмах.
Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024