Обміління, сумки та вугрі: ТОП-10 статей, які читали на Район.Шацьк

09 Січня 2020, 13:45
3394

У 2019 році відвідувачі сайту не лише активно читали про події які відбувалися в районі, а й великі статті про людей та інші вагомі події.

Тож тепер пропонуємо читачам пригадати, які саме статті мали найбільшу популярність на сайті Район.Шацьк.

Чи не найбільше сколихнула громадськість не лише району, а й області та України загалом новини та статті про одну з найбільших екологічних проблем регіону – обміління Світязя. Протягом 2019 року на нашому сайті про це було написано більше 100 новин, де згадувалося про обміління озер, а також в топі опинилися одразу три статті, де порушувалася ця проблема.

Читайте також: ТОП-12 найпопулярніших новин року на Район.Шацьк

ТОП-5 скандалів року в Шацькому районі

1 місце 

Найбільше відвідувачів сайту зацікавила стаття Чому вода Світязя стікає, наче в лійку. ЇЇ переглянули 16122 рази.

Не менш актуальною була стаття Зневоднений Світязь: там, де плавали зграйки рибок, діти будують замки з піску, яку переглянули 14502 рази.

Також 6377 разів прочитали статтю Все, що зараз відомо про обміління Світязя

2

2 місце 

Сумками світязького майстра Івана Стадніка можуть стати брендом курортного села. Тож статтю про цього винахідливого чоловіка прочитали аж 10997 читачів сайту.

Майстер зі Світязя виготовляє сумки, які можуть стати брендом курортного села

2

3 місце 

Яка тільки риба не водиться на Шацьких озерах! Розповідь шацького рибалки Миколи Сінчука про те, чи справді чотириметрові світязькі соми – це реальність, прочитали 10010 тисяч разів.

«Чотириметрові світязькі соми – це не вигадка, а реальність» – іхтіолог Шацького нацпарку

3

4 місце 

Диво-ягода – кавбуз, яку вирощує на своєму городі Надія Войтович, має цілющі властивості. Цією статею зацікавилися 8587 читачів.

Диво-ягода, яка продовжує життя онкохворим людям

1

5 місце

Відпочинок – це те, чим не перестають щоліта цікавитися жителі області й сусідніх областей. Тому в ТОПі опинилася стаття про відпочинкову базу лісівників на березі мальовничого озера.

Відпочинкова база лісівників на Світязі – одна з найкращих в Україні

1

6 місце 

А от любителі солодощів аж 5907 разів прочитали про шацьких кулінарів, котрі не лише печуть короваї на весілля, а й смачні та пухкі булочки, печиво та ще понад 40 видів продукції.

Випічка від шацьких кулінарів – це свято і трохи магії

3

7 місце

Серед актуальних тем, які хвилювали українців у минулому році, було отримання Томосу Православною Церквою України та перехід під її протекцію парафій.

Блог шачанки про те, чому вона обрала Православну Церкву України, прочитали 5622 рази, а статтю Як МП на Волині втрачає парафії, а серед  духовенства назріває «двірцевий» переворот – 6115 разів.

2

8 місце 

Відкрити власний бізнес із виробництва сирів в Україні, а тим паче в Шацьку – невеликому селищі, де в людей невелика купівельна спроможність, та й ринок збуту бажає бути кращим, нелегко. Але світязянка Лариса Шелуха ризикнула, і тепер шачани можуть куштувати 40 сортів сирів, які є натуральною та екологічно чистою продукцією. Цю статтю прочитали 5393 читачів.

Світязька підприємиця виготовляє майже 40 сортів екзотичного сиру та мріє про власну сироварню

4

9 місце

Про те, як колись працював Шацький рибгосп, яку продукцію випускав та скільки риби ловив – ми розповіли у статті «Шацький частик», дешеві вугрі і тонни бичків: рибалка розповів, як працювало найпотужніше в селищі підприємство. ЇЇ прочитали 5343 рази.

4

10 місце 

Шачанка Мар'яна Гірич завдяки роботі на круїзному лайнері побувала майже в усіх куточках світу. Про її подорожі шачани 3827 разів читали у статті «Робота на круїзному лайнері дає унікальну можливість побачити світ», - шачанка Мар’яна Гірич. 

3

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024