У Шацьку відбувся міжнародний турнір з дзюдо

08 Січня 2020, 13:00
4818

В опорному закладі НВК «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів-гімназія» смт Шацьк 4 січня відбувся IV міжнародний турнір з боротьби дзюдо серед юнаків та дівчат на призи СК «Торнадо».

У міжнародному турнірі взяли участь близько 300 юних спортсменів з різних міст і областей України, а також із сусідньої Республіки Білорусь (Мінськ, Гродно, Брест, Барановичі), йдеться на сайті Шацької РДА.

Щороку, під час зимових канікул спортивний захід організовується Шацькою районною дитячо-молодіжною громадською організацією спортивний клуб «Торнадо» (керівник Роман Самолюк) за підтримки та сприяння Шацької районної державної адміністрації, Шацької районної ради, відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації, Шацької ОТГ, Шацького лісового коледжу ім.В.Сулька та ОЗ НВК «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів-гімназія» смт Шацьк.

1

Цьогоріч спонсорську допомогу для проведення міжнародного турніру з боротьби дзюдо також надали приватні підприємства «Плесо», «Вельт-Капітал».

Головний суддя турніру: суддя національної категорії Арсен Саакян (м.Брест).

В урочистому відкритті взяли участь голова Шацької районної ради Сергій Карпук, начальниця відділу освіти, молоді та спорту Шацької РДА Людмила Єрофєєва, депутат Шацької районної ради Олексій Писачук.

З вітальними словами до учасників змагань звернулися Сергій Карпук та Людмила Єрофєєва, котрі подякували як організаторам за проведення міжнародного турніру, так і спортсменам за активну участь у змаганнях. Вони побажали міцного здоров’я, терпіння, наполегливості та натхнення, успіхів у підкоренні нових спортивних висот.

«Проведення у Шацьку міжнародних турнірів з боротьби дзюдо стало гарною традицією, і ми її будемо підтримувати й надалі. Адже дзюдо у нашому районі є досить популярним завдяки старанням керівника СК «Торнадо» Романа Самолюка, який ніколи не зупиняється на досягнутому сам, і своїх вихованців стимулює підкорювати все нові й нові вершини. Саме тому Шацький район не лише має, а й зберігає добрі традиції у цьому виді спорту, який успішно розвивається. І в цьому досить суттєвою є підтримка з боку як райдержадміністрації, так і районної ради. Адже всі ми прекрасно розуміємо, що без підтримки дітей, молоді, їхнього всебічного розвитку, наша країна просто не матиме майбутнього», – зазначила Людмила Єрофєєва.

Протягом дня юні спортсмени змагалися на трьох татамі, демонструючи свої вміння, досягнення та відстоювали право називатися кращими дзюдоїстами у своїх вікових категоріях.

1

За результатами змагання визначили багато переможців, серед яких чимало юних спортсменів СК «Торнадо», які у запеклих сутичках відстояли у суперників свої чергові перемоги, зокрема:

1 місце – Діана Купира, Артем Камінський, Артем Губанов, Давид Карпович (с.Світязь), Іван Корнелюк, Іван Куява, Євген Вишневий, Микола Мадрімов;

2 місце – Вероніка Озімок (с.Світязь), Назар Куява, Борис Натальчук (с.Світязь), Вадим Горніч (с.Голядин), Олег Михайлевський (с.Пульмо), Микита Нікіфоров;

3 місце – Уляна Львович, Софія Яковчук (с.Піща), Остап Кузнецов (с.Положево), Артем Савчук, Роман Давидюк, Богдан Матвіїшин, Назар Положевець (с.Положево), Данило Галашук.

Урочисте нагородження переможців здійснили представники районної гілки влади, головний суддя змагань та організатори міжнародного турніру. Переможці отримали дипломи, медалі та подарунки.

Шацьких спортсменів до турніру готували тренери СК «Торнадо» Роман Самолюк, Олексій Писачук та Юлія Корнелюк.

1

Організатори міжнародного турніру оголосили подяки СК «Торнадо» першому заступнику голови Шацької райдержадміністрації Віктору Плейтуху, голові Шацької районної ради Сергієві Карпуку, начальниці відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації Людмилі Єрофєєвій, директору Шацького лісового коледжу ім.В.Сулька Ігореві Жмурку, виконуючій обов’язки голови Шацької селищної ради (ОТГ) Людмилі Цевух за підтримку та сприяння в розвитку дитячого дзюдо в Шацькому районі.

Тренерський склад СК «Торнадо», вихованці та батьківський колектив також висловили слова вдячності представникам районної та місцевої влади, дирекції лісового коледжу, місцевої школи, спонсорам за надану фінансову допомогу у придбанні дипломів, медалей та подарунків для дітей, а також приватному підприємцю, власнику фото-відеостудії «Konika» Віталію Корнелюку та усім прихильникам спорту, котрі долучилися до організації міжнародного спортивного заходу.

1

1

1

1

1

1

1

1

1

 

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024