Документи яких ліквідованих установ Шацького району можна знайти в місцевому архіві

01 Січня 2020, 13:35
1389 Джерело: фото ілюстративне

На даний час в Трудовому архіві Шацького району знаходяться документи 14 ліквідованих установ.

Найперше варто зазначити, що  змінилась форма фінансування Трудового архіву. Якщо до цього кошти на утримання установи виділялися з бюджету району,  то зараз, згідно із зміненим законодавством, кошти для утримання трудових архівів повинні надходити від селищної та сільських рад як співфінансування.

Довідки, котрі видаються у архіві, спрямовані в основному на соціальний захист місцевих жителів. До трудових архівів звертаються люди, котрим мабуть найважче переживати теперішню економічну ситуацію. Зазвичай можливості працювати люди, котрим зараз 60 і більше років, уже не мають змоги, а щоб отримувати пенсію, потрібно зібрати вели кількість довідок, що  підтверджують стаж та заробітну плату. Для літніх людей, котрі не звикли працювати з паперами, ця справа незвична та кропітка.

В архіві можна отримати довідки про заробітну плату, про прийом та звільнення в тій чи іншій установі, про переводи та інші дані, які зафіксовані в документах.

У Трудовому архіві даються відомості, які зазначені у тих документах, що зберігаються в фондах архіву. Зокрема, досить часто доводиться чути від людей, що «у трудовій книжці зроблено такий запис, дайте мені довідку з такими ж даними». Доводиться пояснювати людині, що трудова книжка не є документом, який зберігається в архіві, тому можемо лише знайти підтвердження чи спростування цих даних по матеріалах справ особового складу – це накази, відомості заробітної плати, протоколи зборів колгоспів та інші документи, які зберігаються в архіві.

Варто також зазначити, що коли людина звертається за довідками, обов’язково потрібно мати при собі паспорт, тому що дані, за якими звертаються люди, є персональними даними.

Більш точну інформацію можна отримати, звернувшись безпосередньо в архів, який знаходиться за адресою: смт Шацьк, вул. Степана Шковороди, 34 (приміщення відділу освіти, молоді та спорту).

Прийом громадян проводиться щоденно з 10.00 до 16.00 год. з обідньою перервою (13.00-14.00 год.).

Термін отримання довідок, згідно із законодавством, становить 30 днів, але зазвичай це займає кілька днів (залежить від кількості звернень та складності пошуку конкретної інформації).

2

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024