Як зробити канікули безпечними: поради поліцейських

30 Грудня 2019, 20:10
Зимові канікули / Фото ілюстративне 1439
Зимові канікули / Фото ілюстративне

Поліцейські дали поради батькам, на що насамперед слід звернути увагу, аби канікули дітей пройшли безпечно.

По-перше, залишаючи дітей одних удома, поліцейські радять нагадати їм, що ножі, ножиці, голки не лише потрібні у побуті речі, а й можлива небезпека, якщо із ними поводитися легковажно. Це ж стосується газової плити та електронагрівальних приладів. Декілька разів наголосіть дітям, аби вони не впускали до квартири сторонніх, а ще краще – узагалі забороніть відчиняти двері, якщо вас немає поруч.

Ніколи не зайвим буде повторити для дітей «урок» безпечної поведінки на вулиці. Найперше, накладіть заборону на розмови з незнайомцями, поясніть, що від чужих дорослих у жодному разі не можна приймати солодощі, гроші, тощо, чи кудись із ними йти.

Подбайте, щоб на одежі малюка була якась яскрава деталь чи світловідбиваючий елемент. Це зробить дитину помітною на дорозі в темний час доби. І пам’ятайте, найкраще навчання правилам безпечної поведінки – це ваш власний приклад.

Водіям транспортних засобів теж необхідно бути надзвичайно уважними. Часто поведінка дітей на дорозі є непередбачуваною. Тому кермувальникам варто пильно стежити за дорогою, особливо на перехрестях, поблизу пішохідних переходів, зупинок громадського транспорту, місць відпочинку дітей.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024