Профілактика порушень, кримінал і наркомани в селищі: на сесії заслухали звіт Шацької поліції

26 Грудня 2019, 17:54
3740 Джерело: фото ілюстративне

На сесії Шацької районної ради звітував заступник начальника Шацького відділення поліції.

Про виконання комплексної програми профілактики правопорушень і злочинів у Шацькому районі на 2016-2020 роки доповів Василь Саковець, заступник начальника Шацького відділення поліції.

З його слів, правоохоронці забезпечували порядок на всіх святах, змаганнях, масових заходах, марафонах і міжнародних днях добросусідства, які впродовж року проводилися в районі. Посадовець розповів про профілактичні заходи і результати функціонування в районі камер відеоспостереження.

На жаль, сьогодні з певних причин не працює програма зчитування автомобільних номерів, а от плюсом є те, що завдяки відеокамерам оперативніше, по гарячих слідах, розкриваються злочини і виявляються правопорушники.

За нинішній рік до поліції надійшло 1983 повідомлення про правопорушення і пригоди, за 103 випадками були порушені кримінальні справи, по 52 з них особам повідомили про підозру.

Скоєних адміністративних правопорушень – 1567 (у минулому році було 1323), з них хуліганство 16 випадків (у минулому році 10), домашнє насильство – 31 (29), розпиття алкоголю та поява в громадських місцях у нетверезому стані –  423  (414), самогоноваріння – 46 (34), невиконання батьківських обов’язків –24 (112), порушення правил зберігання і реєстрації зброї – 51 (46).

Депутати просили заступника начальника поліції звернути увагу на такі проблеми, як спалювання біля супермаркетів у Шацьку відходів, зокрема пластику, що є шкідливим і небезпечним для здоров’я людей; а також розповсюдження і вживання неповнолітніми наркотичних засобів.

Щодо останнього, то, як свідчать світлини у соцмережах, рекламу наркотиків можна побачити в Шацьку навіть на фасадах приміщень. Зі слів поліціянта, з тими, хто рекламує і розповсюджує наркотики, боротися складно.

Більше того, відділ по боротьбі з незаконним обігом наркотиків функціонує лише при головному управлінні національної поліції у Волинській області. В районі спеціалізованого підрозділу немає.

Нагадаємо, на сесії депутат Олександр Наумич просив перевірити законність вирубування сосен у Мельниківському лісництві. Депутати затвердили зміни до рішення про районний бюджет на 2019 рік і прийняли бюджет 2020. Головний фінансист району вирішив залишити роботу і піти на заслужений відпочинок. Наприкінці засідання обранці не проголосували за призначення директором Пульмівської школи переможниці конкурсу Людмили Положевець.

Читайте також: Пульмівська школа тепер з директором: кого призначили

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром