Людина року: любов до торговельної справи зробила шачанку успішною підприємицею

23 Грудня 2019, 19:50
Валентина Сергійчук 4375
Валентина Сергійчук

Успішна торгівля чи ні – залежить від того, наскільки продавець любить свою роботу.

У цьому впевнена Валентина Сергійчук, продавчиня та власниця кількох продуктових магазинів селища Шацьк. Власний бізнес вона започаткувала майже 20 років тому. Професіоналізм, захопленість своєю справою, а також комунікабельність та впевненість у собі – головні риси, які притаманні цій чудовій жінці,– пише Шацька районна філія ВОЦЗ. 

Навіть коли пані Валентина після закінчення торговельного училища тривалий час працювала на теренах Шацького промислового комбінату, думки про власний магазин не полишали її. Тож зрештою вирішила зайнятися улюбленою справою та влаштувалася продавчинею на ринок, але притаманне їй прагнення йти вперед спонукало започаткувати власний бізнес.

«Люди зекономлять на будь-чому, але не на їжі», – подумала пані Валентина й у 2000 році разом зі своїм чоловіком Володимиром викупила невелике старе приміщення, відкривши продуктовий магазин. Згодом на його місці збудували новий магазин, тепер більш відомий шачанам та відпочивальникам як «Транзит». Це була заповітна мрія усієї сім’ї.

Крамничка швидко набула популярності серед жителів району та гостей. З часу відкриття, як зауважила підприємиця, склалися теплі стосунки з представниками колективу та покупцями. Інша важлива умова розвитку власної справи – торгівля свіжим м’ясом у добудованому приміщенні та оновлення асортименту продукції.

Успішний розвиток підприємницької діяльності дав можливість відкрити ще два продуктові магазини, один з яких працює в літній період у селі Світязь. Нині для Валентини Сергійчук улюблена справа життя перетворилася на сімейний бізнес.

«Щоб задовольнити вимоги сучасного покупця, я працюю лише з перевіреними партнерами, – розповіла власниця і водночас зауважила. – На перший погляд усе просто, та у кожній справі є свої складнощі. Треба враховувати якість і термін придатності того чи іншого продукту залежно від сезону. Влітку – більший попит на одні види товару, узимку – на інші».

До своїх клієнтів пані Валентина ставиться з повагою.

«Необхідно вміти знаходити взаєморозуміння з покупцями, адже їх відгуки – наша візитівка, а ще вміти боротися із втомою і негативними емоціями; створювати хорошу рекламу свого товару та послуг. І найголовніше – за жодних обставинах не забувати золоте правило: «Клієнт завжди правий», – зазначила підприємиця.

Трудовий колектив магазинів Валентини Сергійчук допомогли підібрати фахівці Шацької районної філії Волинського обласного центру зайнятості. Відтоді він незмінний, а це свідчить про взаєморозуміння, хороші умови праці, високу оплату та соціальні гарантії для працівників.

2

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром