Юні шачани побували на обласному фестивалі «Art Techno Fest-2019»

23 Грудня 2019, 13:50
1777

В Центрі науково-технічної творчості учнівської молоді нещодавно відбувся обласний фестиваль творчості «Art Techno Fest-2019», на якому побувала команда вихованців Шацького Будинку дитячої та юнацької творчості, шацьких та світязьких школярів.            

Темою фестивалю став український вінок  як символ національної єдності. З давніх-давен він є окрасою  українського життя, служить оберегом від усього поганого та недоброго і трактується як побажання «ясного мирного неба» над головами тих, хто його носить.

Сучасне життя наповнене бурхливим розвитком високих наукових технологій, надзвичайними темпами і ритмами, які значно впливають на наш побут і спосіб життя. І тим цінніший інтерес до національного коріння, до витоків, традицій, етнічних особливостей, які лежать в основі нашої національної самобутності.

З вітальним словом до учасників фестивалю звернувся директор Центру науково-технічної творчості учнівської молоді Ігор Стельмащук, який наголосив на важливості заходу, що надає можливість дітям самореалізовуватись, зростати духовно, реалізовувати свої таланти та втілювати мрії у життя.

2

 

У майстерності за звання найкращого змагалися діти віком від 8 до 15 років. Свою творчість учасники презентували в чотирьох номінаціях.

Так, з  початкового технічного моделювання змагалася Анна Писачук, вихованка гуртка «Світ фантазій» (керівниця Олена Козак); у флористиці та фітодизайні – Софія Лугвіщик, вихованка гуртка «Диво-намистинки» (керівниця Олена Козак); в живопису – Дарина Стаднік, вихованка гуртка «Ми малюємо світ», (керівниця Ірина Вензловська); у комп’ютерній графіці – Софія Диман, вихованка гуртка «Основи графічного дизайну» (керівниця Аліна Ващук).

У заході взяли участь 22 команди (76 учасників) з районів, міст, об’єднаних територіальних громад області.

Журі конкурсу відмітило високий рівень володіння технічними навичками, оригінальність, творчий підхід до розкриття теми та особисті патріотичні переконання. Дарина Стаднік здобула  третє місце, а решта дівчат команди отримали грамоти управління освіти облдержадміністрації за активну участь та подарунки.

А група гуртківців БДЮТ здійснила екскурсію до міста Луцьк і також побувала в Центрі науково-технічної творчості, а ще ознайомилася з експонатами й живими мешканцями еколого-натуралістичного центру та відвідала культурно-розважальні заходи.

2

2

2

2

3

 

 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024