Шацькі майстрині дивували лучан крафтовими сирами та пряниками

22 Грудня 2019, 17:00
4896

Особливу продукцію волиняни презентували на виставці-ярмарку «Волинь запрошує та пригощає» у Луцьку.

Святкова виставка-ярмарок продукції, яка виробляється волинськими місцевими виробниками, відбулася 21 грудня у Палаці учнівської молоді, – йдеться на сайті Департаменту агропромислового розвитку Волинської ОДА. 

Це уже третій проєкт, який впроваджено спільно із ВОГО «Фонд місцевого розвитку». Попередні ж проєкти були спрямовані на підтримку виробників малини та сиру.

«Волинь – унікальний край, який славиться не лише неповторною природою, але й умілими майстрами, які виробляють особливу продукцію», – акцентувала заступниця директора департаменту агропромислового розвитку Людмила Петриканин відкриваючи виставку.

Відтак, на ярмарку свою продукцію представляли виробники сиру включаючи власників особистих селянських господарств. Окрім того, свою продукцію представили пасічники, виробники солодощів та хлібобулочних виробів, соків, м’ясопереробної галузі, виробники мила та інших народних промислів.

 «Впродовж останніх трьох років ВОГО «Фонд місцевого розвитку» та Фундація «Європейська Академія Самоврядування» з Польщі реалізовували декілька проектів, які були покликані допомогти агросектору Волинської та Рівненської областей розвиватися, знайти свого споживача і продемонструвати свій прекрасний, конкурентоздатний продукт», – розповіла керівниця проектів Ельвіра Яцута.

3

Присутні на виставці-ярмарку мали можливість не лише дегустувати унікальну продукцію місцевих виробників, але й придбати її, дізнатися її склад та подекуди особливі рецептури приготування. Медовари розповідали про цілющі властивості продукції бджільництва і навіть демонструвати виробництво смачних і корисних цукерок на основі горіхів, меду та пилку.

Читайте також: Світязька підприємиця виготовляє майже 40 сортів екзотичного сиру та мріє про власну сироварню

Боло що показати на цій виставці й шачанам. Так, майстриня сирної справи Лариса Шелуха вже рік займається виробництвом сирів. Знання здобуває за допомогою онлайн курсів. Майстриня виготовляє близько 40 видів сиру, серед яких гауда, каччота, італійські, швейцарські, з білою чи зеленою пліснявою, горгондзола, дор блю, брі та інші.

3

Проте, «родзинкою» у колекції пані Лариси є цукерки з бельгійського шоколаду та твердих сирів власного виробництва. Саме цією продукцією змогли поласувати лучани та гідно її оцінити. Адже саме жителька Світязя презентувала на обласній виставці найбільше сортів сирів. «На ура» розійшлися й цукерки, які пані Лариса виготовляє із натуральних продуктів з додованням сирів власного виробництва. 

«Насправді мені дуже сподобалася виставка, хоч я вперше показую свою продукцію лучанам. Познайомилася з багатьма людьми, котрі також займаються виготовленням різних сортів сиру. Тому будемо надалі з ними підтримувати контакти та ділитися досвідом. Такі виставки дуже потрібні нам, бізнесменам-початківцям, котрі вирішили виробляти власну продукцію. Це дає можливість показати, що волиняни вміють і можуть виробляти якісну натуральну продукцію», – ділиться враженнями Лариса Шелуха.

Схвальні відгуки гостей виставки лунали і на адресу ще однієї майстрині – жительки села Кропивники (Шацька ОТГ), коровайниці Ірини Данилюк. Саме вона запропонувала Ларисі Шелусі поїхати на виставку та спільно представити власну продукцію від Шацької громади. Ця виставка власної продукції – не перша у житті майстрині солодощів, тож вона знає, наскільки важливим є для людей, котрі займаються виробництвом власної продукції, просувати та показувати її на подібних заходах обласного рівня.

Читайте також: Короваї, торти і медові пряники: майстриня з Кропивників випікає солодкі шедеври

Вироби майстрині-коровайниці з Кропивників оцінили на виставці у Луцьку

4

6

Солодкі імбирно-медові пряники, котрі, швидше за все, можна назвати витворами мистецтва (бо глянувши на таку красу, шкода навіть куштувати), також дивували своїми смаковими якостями гостей виставки. 

6

4

5

5

5

6

6

6

6

ФОТО взяті з ІА Конкурент та Департаменту агропромислового розвитку Волинської ОДА.

Коментарі
22 Грудня 2019, 21:49
Молодці майстрині!!! Так тримати! Авторські сири Лариси є справжньою родзинкою і для шачан. Вони завжди бажані на святковому столі. Лариса - справжня майстриня своєї справи. Тож успіхів вам обом!
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024