Світязь: інспектори рибпатруля витягли з озера 600 метрів браконьєрських сіток

20 Грудня 2019, 18:55
4684

У період з 16 по 20 грудня Волинський рибоохоронний патруль здійснив рибоохоронні рейди на території Любешівського, Камінь-Каширського та Шацького районів.

Так, 17 грудня зафіксували чотири порушення правил рибальства, з них – три грубих. Порушників викрили на річці Стохід на території Любешівського та Камінь-Каширського районів, – повідомляє Волинський рибоохоронний патруль.

Троє громадян з дерев’яних човнів здійснювали незаконний вилов водних біоресурсів забороненими знаряддями – риболовецькими сітками, ще один громадянин знаходився поблизу водойми з сіткою. Завдяки оперативним діям рибпатрульних порушникам не вдалося завдати шкоди рибному господарству України.

На осіб оформили три протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП та один – за ч. 3 ст. 85 КУпАП відповідно. Матеріали справ направили до районних судів для притягнення правопорушників до відповідальності.

Читайте також: Шацьк: рибоохоронний патруль на озері Чорне зловив двох браконьєрів

На Пулемецькому вилучили вісім браконьєрських сіток

Наступного дня під час рибоохоронної роботи на меліоративному каналі, поблизу с. Угриничі Любешівського району виявили безгосподарське майно. З водойми вилучили чотири сітки загальною довжиною 80 м.

20 грудня під час обстеження оз. Світязь Шацького району рейдова група викрила аналогічне порушення. Рибпатрульні виявили та вилучили сім безгосподарських сіток, загальною довжиною 600 м. Складено відповідні акти.

В Управлінні Держрибагентства у Волинській області функціонує телефонна «гаряча лінія»: (067) 360-78-40. Про порушення Правил любительського і спортивного рибальства та порядку придбання чи збуту риби прохання повідомляти за вказаним номером телефону.

Довідкова інформація: порушення правил рибальства карається як накладенням штрафів, так і притягненням до кримінальної відповідальності. Сума штрафів за порушення правил рибальства, згідно КУпАП, становить від 340 до 680 грн. За незаконне зайняття рибним промислом, що завдало істотну шкоду передбачена кримінальна відповідальність відповідно до ст. 249 ККУ. Штраф від 1 700 до 3 400 грн або обмеженням волі на строк до трьох років, з конфіскацією знарядь і засобів промислу.

Читайте також: На Шацьких озерах не можуть вгамувати браконьєрів

Браконьєр та риба «без документів»: результати рейду рибоохоронного патруля в Шацькому районі

2

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром