Заступник голови Шацької РДА розповів про європроєкт з каналізування на Транскордонному форумі журналістів

19 Грудня 2019, 10:35
2708

Перший заступник голови Шацької РДА Віктор Плейтух виступив на Транскордонному форумі журналістів у Луцьку.

Загалом міжнародний захід, який тривав три дні, об’єднав близько 80 представників ЗМІ з України, Польщі та Білорусі. 

В перший день відбулося офіційне відкриття Форуму та знайомство між учасниками. В конференц-залі готелю «Україна» презентували діяльність Програми Транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2014-2020.

На форумі іноземним та волинським журналістам про реалізацію великого інфраструктурного проєкту «Покращення екологічної ситуації у Шацькому НПП шляхом каналізування населених пунктів навколо озера Світязь» розповів перший заступник голови Шацької РДА Віктор Полейтух. 

Він наголосив, що це мільйонний проєкт як для невеликого району є надто важливим для збереження екології краю. 

«Ми мусили швидко вирішувати питання співфінансування проєкту, звернулися до різних державних інституцій, в тому числі обласної влади, Міністерства екології. В результаті отримали 25 мільйонів гривень співфінансування з Міністерства екології на навколишнього природного середовища наприкінці  2018 року. Тож мусили швидкими темпами їх освоювати. Підписали угоду, розробили логотип проєкту, провели стартову конференцію з польськими партнерами», – розповів Віктор Плейтух.

Він також наголосив, що мета проєкту – зрозуміла: покращення екологічної ситуації, зменшення хвороб людей, покращення культури користування водою. Окрім того, реалізація проєкту потребує значних зусиль, адже не є простою: потрібно прокласти не один десяток кілометрів каналізаційних труб, більше тисячі колодязів, збудувати та розширити очисні споруди в кожному з трьох населених пунктів. 

Читайте також: Як у Шацьку, Світязі та Пульмі будують каналізацію за європейські гроші, – обговорили на міжнародній зустрічі

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39