У ЦНАПі Шацької ОТГ надаватимуть послуги з новим ІТ-продуктом

18 Грудня 2019, 17:00
1995

Начальниця ЦНАПу Шацької ОТГ Інна Будник побувала на фінальному форумі громад-учасниць проекту «Е-рішення для громад».

Про це йдеться на сторінці Центру Розвитку Інновацій у соцмережах.

Рішення громад, впроваджені в рамках Проєкту, стали частиною повсякденної роботи ЦНАПів і допомагають надавати якісні послуги мешканцям та переходити до ефективного управління на основі аналізу даних.

«Якісні дані – це ті, які можна швидко обробити, якими можна оперувати і на основі яких можна прийняти якісні рішення. До участі у Проєкті у Шацькій громаді взагалі не було Адресного реєстру. ‘Всі заяви ми заповнювали вручну, довідки, які видавалися набиралися в Word, заяви безпосередньо писалися від руки, а звіти формувати в Excel і знову ж таки, перелопачуючи», – розповіла Інна Будник, начальниця відділу ЦНАП Шацької ОТГ.

 Відповідно до фахівців установи приходило розуміння, що тут про якісні послуги ще рано говорити.

«Коли ми спробували IT-продукти, запропоновані проектом «E-рішення для громад», то що найголовніше, ми змогли забезпечити швидкий та ефективний процес надання послуг, що є дуже важливим, бо людині, котра приходить, не цікава наша внутрішня кухня, їй цікаво, аби їй надали швидко та ефективно послугу. Також ми змогли сформувати свою автоматизовану базу даних і почати вести адресний реєстр. Бо у нас до цього часу його не було. Що саме головне – завдяки цьому IT-продукту ми змогли приймати управлінські рішення і дійсно управляти громадою, бо демографічні показники – одні з основних, на основі яких приймаються рішення», – коментує Інна Будник.

З метою уніфікації, уникнення дублювань та формування Єдиного адресного реєстру Центр Розвитку Іновацій відкрив доступ до реєстру адрес для всіх громад. АРІ вже скористалися більше 10 організацій.

Нагадаємо, менше ніж за рік 50 громад-учасниць проекту «Е-рішення для громад» отримали базовий пакет ІТ-інструментів (реєстри тер. громади, адрес, майна; бюджетну систему та ГІС), сформували Єдину систему даних у «хмарі», впровадили ряд аналітичних е-рішень та дашбордів, які лягли в основу Аналітичних порталів громад, й здійснили перші кроки для переходу до Управління 2.0 - на основі збору та аналізу цифрових даних.

Проект «Е-рішення для громад» реалізується Центро розвитку інновацій за підтримки Програми ULEAD з Європою / ULEAD with Europe.

2

3

1

2

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024