У школах працюватимуть радники з професійної орієнтації

17 Грудня 2019, 16:00
1213 Джерело: фото ілюстративне

Міністерка освіти і науки Ганна Новосад висловила переконання щодо необхідності введення в українських школах інституту кар'єрних радників, які працюватимуть зі школярами з метою їх завчасної професійної орієнтації.

Про це вона сказала в інтерв'ю РБК-Україна.

За словами міністерки, майбутні абітурієнти повинні мати можливість свідомо зрозуміти, які є професії та освітні можливості. І потім усвідомлено обрати університет та програму, яку будуть там опановувати.

«Зараз у нас з різних причин, у тому числі через вплив батьків, учні дуже часто обирають не те, чим би хотіли займатися. Потім на першому курсі вони усвідомлюють, що пішли не туди і марнують свій час. Тому ми починаємо працювати над професійною орієнтацією у школах. Зокрема, хочемо зробити введення у професію, розповідати про спеціальності», – сказала міністерка.

На її думку, така професійна орієнтація має бути невід’ємною частиною шкільної програми і повинна починатись у шостому-дев’ятому класах.

«Для цього зробимо мережу кар'єрних радників. Це може бути одна людина на освітній округ, на кілька шкіл. Вона буде робити професійну орієнтацію. Також можна робити постійні системні галузеві напрямки співпраці з окремими роботодавцями. Наприклад, є IT-компанії. Вони можуть і хочуть приходити в школу та розповідати, як в них влаштований процес та для чого успішному «айтішнику» з заробітком 3-4 тисячі доларів вивчати математику», – зазначила Ганна Новосад.

Вона також наголосила, що таким чином треба школярам показувати зв’язок між знаннями окремих предметів і потім можливостями отримувати достойну заробітну плату.

Коментарі
17 Грудня 2019, 23:25
Міністерка прилетіла з космосу.
Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром