Працівники Шацького нацпарку побували на тренінгу в Німеччині

17 Грудня 2019, 09:40
2899

Працівники Шацького національного природного парку взяли участь у тренінгу, який відбувся в Німеччині.

Про це інформує пресслужба Шацького НПП.

З 9 по 13 грудня в містечку Еберсвальде, що неподалік Берліна (Німеччина), відбувався тренінг в рамках проєкту «Адаптація до зміни клімату на основі екосистем та регіональний сталий розвиток шляхом розширення можливостей українських біосферних резерватів» для представників українських біосферних резерватів: Шацького, «Розточчя» та Деснянського.

Разом з німецькими колегами українці, зокрема працівники Шацького національного природного парку, вивчали тему екосистемної адаптації до зміни клімату, переймали іноземний досвід та обмінювалися власними напрацюваннями.

Протягом надзвичайно насиченого тижня мали змогу краще опанувати не лише саме поняття «адаптація до зміни клімату на основі екосистем», але й оглянути найкращі перспективні практики.

Проєкт склоподібного лісу, проєкти «Розумний ліс» та «Бернау.За.Клімат», екопоселення Бродовін, НПП «Долина Нижньої Одри», БР Шорфхайде-Хорін та болота Сернітц вдалось побачити протягом трьох екскурсійних днів.

Крім того, представники українських біосферних резерватів спільно з німецькими колегами розробили та обрали критерії для заходів з адаптації на основі екосистем для проєктних пропозицій.

2

3

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

 

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024