Світязь: у маєтку «Nester-House» відтворили традицію святкування Андріївських вечорниць

16 Грудня 2019, 12:30
3573

В маєтку «Nester-House», що в Світязі, відбулись Андріївські вечорниці.

13 грудня у ресторації «Nester-House» витав дух таємничості. Калита-сонце, атрибути для вгадування майбутнього, старовинні обереги… Цього дня тут відзначали свято Андрія, яке в народі називають Калитою. Саме воно розпочало в комплексі сімейного відпочинку цикл зимових свят, які протягом грудня-січня радуватимуть і дітей, і дорослих.

Недаремно цей день називають найвеселішим і найбільш очікуваним. Гостей ресторації зустрічало українськими піснями  подружжя співаків: Інна і Роман. «Зима прийшла і празничків привела!» – колоритна господиня Андріївських вечорниць Любов у старовинному національному вбранні закликала всіх до розваг та веселощів. А юні циганочки «запалили» зал веселими танцями.

2

 

Відвідувачі насолоджувалися вишуканими стравами, головною з яких цього вечора були вареники з капустою, пшоном і грибами, засмачені шкварками і политі сметаною. Частування переривалося цікавими конкурсами та іграми, які прийшли до нас з давніх часів. Головним обрядодійством стало кусання калити. Шматок круглого печеного коржа-калити, з діркою посередині, підвішеного за червону стрічку, потрібно було відкусити без допомоги рук.

Дівчата ворожили, кидаючи чобіт. Таким чином хотіли дізнатися, з якої сторони прийде суджений.  

А хлопці на швидкість вдягали на себе шаровари, сорочку, пояс і шапку.

Зачарував усіх флешмоб «Українська хустка» , продемонструвавши красу наших жінок у хустинах і ще більше додавши національного колориту гулянням.

За кожну правильну відповідь, виконане творче завдання чи перемогу в конкурсі гості отримували бублик. Володарям найбільшої кількості наприкінці вечора вручали подарунки від закладу. Приємні призи дісталися й іменинникам дня – гостям на ім’я Андрій.

У «Nester-House» в деталях відтворили традицію святкування Андріївських вечорниць, причому зробили це по-сучасному: з гарною музикою, танцювальними батлами, вишуканими стравами, дотепним гумором. подарунками і увагою до кожного гостя.

Нагадаємо, що в маєтку закінчуються приготування до ще більш яскравого і веселого свята – Дня святого Миколая. Діти і дорослі будуть приємно здивовані сюрпризами, які для них готують!

Читайте також: Казка для дорослих і дітей: в Світязі відкриють резиденцію святого Миколая

1

1

1

2

2

3

1

2

1

1

3

 

29/03/2024 Четвер
28.03.2024