Шацький район: міжнародна співпраця в 2019 році

16 Грудня 2019, 09:37
2239 Джерело: фото ілюстративне

В Шацькому районі у 2019 році реалізовувалися міжнародні проєкти.

Про результати повідомив Сергій Карпук, голова Шацької районної ради, у доповіді під час урочистостей з нагоди Дня Збройних сил України та Дня місцевого самоврядування.

10 липня 2018 року райдержадміністрація отримала повідомлення про схвалення Європейською комісією великого інфраструктурного проєкту (LIP/0018)  «Покращення екологічної ситуації у Шацькому національному природному парку шляхом каналізування населених пунктів навколо озера Світязь» в рамках Програми транскордонного співробітництва «Польща-Білорусь-Україна 2014-2020.

Загальний бюджет проєкту 6 450 000,00 євро.

Для співфінансування Шацькій райдержадміністрації у 2018 році   розпорядженням Кабінету Міністрів України виділено кошти в сумі 25 мільйонів гривень на фінансування об’єкта: «Будівництво каналізаційної мережі у західній частині смт Шацьк, сіл Гаївка, Мельники та будівництво каналізаційних очисних споруд  в смт Шацьк Шацького району Волинської області».

Були виділенні кошти за бюджетною програмою «Здійснення природоохоронних заходів» на 2019 рік: а саме на «Будівництво каналізаційної мережі та системи очистки стічних вод у селі Світязь Шацького району Волинської області» в сумі 22 мільйони гривень.

Активно ведеться будівництво каналізаційної мережі у західній частині смт Шацьк, селах Мельники, Світязь та Пульмо. 

В вересні 2019 року Шацька райдержадміністрація брала участь у панельній дискусії «Захист навколишнього середовища на транскордонних територіях». Окрім того, відбулися зустрічі з керівником Спільного Технічного секретаріату Програми «Польща-Білорусь-Україна 2014-2020» та фінансовим менеджером Секретаріату.

В ході зустрічі обговорили  хід реалізації великого інфраструктурного проєкту «Покращення екологічної ситуації у Шацькому національному природному парку шляхом каналізування населених пунктів навколо озера Світязь», деталі підготовки проміжного фінансового звіту та внесення змін до проєкту, в тому числі можливостей зміни головного бенефіціара у зв’язку з процесами децентралізації в Україні.

Читайте також:

Шацький національний природний парк: показники діяльності в 2019 році

Підприємництво Шацького району: хто розвиває і які послуги надають

В районі дбають про соціальну захищеність військових і їхніх родин

Як на Шаччині підтримують сільськогосподарських виробників

Скільки коштів використали в районі на реалізацію програми «Власний дім»

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром