Шацьк: в озеро Чорне запустили рибу

13 Грудня 2019, 12:30
3931

У водойми Волинської області випустили понад 3 тонни цінних видів риб.

4 грудня відбулося зариблення озера Велике Чорне в межах смт Шацьк на території національного природного парку. Зариблення здійснювалось за рахунок коштів органів місцевого самоврядування, - інформує Волинський рибоохоронний патруль.

Так, до озера випустили 744 кг дволіток риби, середньою вагою близько 350 грамів/екз. Загалом до водойми випустили 1 860 коропів.

Зариблення здійснювалося під керівництвом адміністрації Шацького національного парку. До заходу долучилися працівники Волинського рибоохоронного патруля, Шацької селищної ради та небайдужі громадяни.

Контроль за проведенням робіт із зариблення здійснювали працівники Волинського рибоохоронного патруля. Також у заході взяли участь представники Державної екологічної інспекції у Волинській області, місцевих органів влади та Федерації риболовного спорту Волинської області.

Зарибок було вирощено в ставовому рибному господарстві у с. Шепель Луцького району Волинської області. Шостого грудня відбулося вселення водних біоресурсів до Кричевичівського водосховища в межах с. Кричевичі Ковельського району Волинської області.

У Волинському рибоохоронному патрулі зазначають, що з року в рік підвищується рівень соціальної та економічної свідомості користувачів ВБР, які із розумінням поставилися до такого важливого процесу, як вселення водних біоресурсів. Зариблення відбувається з метою збільшення видового різноманіття біоресурсів водних об’єктів області. Крім того, товстолобик та білий амур є природними біомеліораторами. Вони покращують якість води та запобігають її цвітінню в весняно-літній період - прокоментував начальник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

Управління Держрибагентства у Волинській області закликає громадян брати участь у збереженні рибних запасів, особливо в місцях зариблення. Якщо Ви помітили порушення правил рибальства просимо невідкладно повідомляти на телефонну «гарячу лінію»: (067) 360-78-40.

 

Коментарі
13 Грудня 2019, 19:34
Всякі додіки за місяць виловлять.Пускайте дальше
Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром