Шацьк: школярі зробили маленький внесок у велику перемогу України над ворогом

11 Грудня 2019, 15:00
Сітку довжиною до 12 метрів плели цілий тиждень 2867
Сітку довжиною до 12 метрів плели цілий тиждень

В країні і Шацькому районі зокрема стартувала патріотична акція «Захисти захисника», присвячена Дню Збройних сил України. У ЗОШ І-ІІ ст. – філії ОЗ НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. - гімназія» смт Шацьк з великим ентузіазмом долучилися до неї і учні, і вчителі.

В рамках ініціативи вони сплели велетенську, до 12 метрів довжиною, сітку для маскування позицій та особового складу підрозділів української армії, що виконують завдання в зоні проведення операції об’єднаних сил.

Щоб зробити звичайну сітку маскувальною (такі використовуються взимку, коли є сніг), до неї слід прив’язувати клаптики білої тканини. Одну частину матеріалу вчителі навчального закладу придбали за власні кошти, а іншу школярі принесли з дому. Кожну смужку тканини учасники акції щільно протягували через сітку і добре прив’язували.

Їм також пояснили, що велике значення має структура тканини, оскільки на передову сітки плетуть тільки з натурального матеріалу. Учні 5-9 класів і їхні наставники виготовляли сітку протягом тижня: трудилися на перервах і в позаурочний час. На завершення підписали готовий виріб, вказавши адресу і назву своєї школи, та побажали бійцям якнайшвидше повернутися додому з перемогою.

«Такі акції сприяють патріотичному вихованню дітей. Це їх мотивує до самоорганізації, навчає бути відповідальними громадянами своєї країни та розуміти, що, допомагаючи бійцям, вони  роблять свій маленький внесок у спільну велику перемогу України над ворогом», – зазначив Ігор Носуліч, завідувач філії.

Шацькі школярі задоволені, що долучилися до такої корисної справи. Тепер сітку заберуть волонтери і відвезуть туди, де найгарячіше, – в зону проведення ООС. Діти вірять, що там їхня маскувальна сітка допоможе врятувати чиєсь життя і вбереже військову техніку.

Читайте також: 

Підманівські школярі сплели маскувальну сітку для військових

Шацькі школярі плетуть маскувальні сітки для військових на сході

5

5

7

6

5

6

5

5

5

5

5

5

5

5

5

5

 

Мирослава ЦЮП’ЯХ
 

 

Коментарі
12 Грудня 2019, 00:46
Молодціі !
Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром