Волинські рятувальники позапланово перевірять заклади на протипожежну безпеку

11 Грудня 2019, 09:35
2107

У Луцьку 10 грудня під головуванням заступника начальника Управління із запобігання надзвичайним ситуаціям У ДСНС у Волинській області полковника служби цивільного захисту Олега Билиці відбулась робоча нарада (у режимі відеоселектору) щодо організації позапланових перевірок протипожежного стану об'єктів з масовим перебуванням людей, закладів освіти, лікувальних установ та закладів соціальної сфери в області.

Про це йдеться на сайті волинських рятувальників.

Зокрема, Олег Билиця наголосив, що здійснення таких перевірок продиктоване вимогами сьогодення та повинне бути проведене у стислі терміни, але максимально ефективно. До учасників засідання були доведені вимоги останніх нормативно-правових актів у цій сфері та озвучено перелік об’єктів, що підлягають перевіркам.

Увагу присутніх акцентували на важливості посиленого контролю за станом евакуаційних виходів, наявністю первинних засобів пожежогасіння та справністю систем автоматичної пожежної сигналізації. Також йшлося про необхідність проведення системних протипожежних навчань, тренувальної евакуації та відпрацювань алгоритму дій на випадок пожежі.

«Трагедія, що трапилася в Одесі, вкотре засвідчила важливість дотримання правил пожежної безпеки та високу ціну, що доводиться платити за їх ігнорування Тож усі заплановані заходи у цій сфері покликані виявили та врегулювати  фактори ризику у протипожежному забезпеченні навчальних закладів, об’єктів соціальної сфери, гуртожитків, геріатричних пансіонатів, автовокзалів та залізничних станцій, закладів охорони здоров’я із стаціонарним лікуванням, аби запобігти пожежам і нещасним випадкам на них», – наголосив Олег Билиця. 

2

 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024