Депутати відмовили підприємцю, який хоче виробляти деревне вугілля

08 Січня 2017, 03:00
2125

На сесії Шацької селищної ради вкотре відбулося протистояння між підприємцем Віктором Дударчуком,  активістами села Вілиця та депутатами.

Підприємець звернувся в селищну раду за дозволом на розробку детального плану території, на якій хоче будувати завод з виготовлення деревного вугілля.

Нагадаємо, попри незгоду селян, підприємець розпочинає в селі свій бізнес з виготовлення деревного вугілля.

Свого часу на сесії селищної ради депутати виділили підприємцю земельну ділянку площею 0,5 га в селі Вілиця. Зараз у нього є на руках усі дозвільні документи, очікує лише на позитивне рішення депутатів про зміну цільового призначення земельної ділянки.

 На сесію прибула делегація активістів із села Вілиця, котрі від імені громади висловилися проти виробництва на їхній території деревного вугілля. Аргументи людей – шкідливі для здоров’я викиди, забруднення городів, пасовищ, здорожчання дров.

Депутат районної ради Петро Цвид наголосив, що люди не вірять обіцянкам підприємців. З його слів, 6 років тому депутати сільської ради надали в оренду інвестору лісові масиви для ведення мисливського господарства та земельну ділянку для будівництва підсобного приміщення. Підприємець обіцяв і робочі місця, і сплату податків, і навіть будівництво дороги. Проте жодної з обіцянок не виконав.

-Як ми можемо вірити нинішньому інвестору, коли він поставив бочки для спалювання дров, не маючи на те дозволу? – апелював до депутатів Петро Цвид.

Підприємець, у свою чергу, наголосив, що люди навідріз відмовляються від діалогу з ним, не бажають також на власні очі побачити, як виробляють деревне вугілля в сусідньому Любомльському районі, не хочуть поговорити з власниками заводу, з людьми, які мешкають поблизу.

Після емоційної дискусії депутати все-таки підтримали позицію жителів Вілиці і не дали згоди на розробку ПДП території підприємцем.

Коментарі
08 Січня 2017, 18:19
молодці мешканці Вілиці!вкотре відстоюють свою позицію!дякую депутатам за підтримку.
08 Січня 2017, 21:44
чому тут радіти ,людина хотіла інвестувати плюс податки, робочі місця найлегше відмовити і далі сидіти і жалітись як у нас все погано.А чому не запропонували щось на вигідних умовах і для села і бізнесмена.Чому в нас бізнес просить щоб йому помогли вкласти кудись гроші а не наоборот
09 Січня 2017, 01:57
Екологічне лихо геть з району! Дасть Назарук роботу трьом кочегарам а заробить по 1500₴ з кожної бочки. Дрова будуть за ціну золота бо лісники все будуть вивозити на цей завод.
09 Січня 2017, 16:56
Лихо це коли люди сидять без роботи в селах І чомусь колись на Венському була смолярня і не було катастрофи і від того не було менше дров бо там спалюються і відходи пилорам і пеньки з рубокПросто треба знаходити якийсь компроміс ,поставити жорсткі правила і все буде добре.у всьому світі інвестор в пошані а в нас ще ніяк не можуть відійти від совєтчини.НЕМАЄ вже куркулів а є хазяйновиті люди і не ставте палки в колеса а поможіть бізнесу і як правило від цього виграють всі
09 Січня 2017, 20:11
ВИ ПЕТРА НЕ ПЕРЕКОНАЄТЕ
09 Січня 2017, 22:15
просто віннічук хотів бути добрим для шацьких олігархів і наділив землю разом з депутатами бо знали ж наперед що там буде а потім здав назад рішення ж то є
09 Січня 2017, 23:35
Закони ринку ніхто не скасовував.Хочуть люди відкрити нові потужності ,будь ласка,в певних рамках можна робити це правильно і з користю ДЛЯ ВСІХ.
10 Січня 2017, 00:16
У нас в районі багато земельних ділянок, для ведення бізнесу...<br/>І чому все вперлось, за кілька десятків метрів від с. Вілиця...<br/>На Венському готова ділянка для даного виду робіт і ніхто не боронить - було б бажання.<br/>Мешканцям с.Вілиця ВЕЛИКИЙ + , за згуртованість та не продажність шацьким олігархам.<br/>МОЛОДЦІ !!!!!!
11 Січня 2017, 19:53
просто шацька селищна рада думала що у вілиці проковтнуть і будуть мовчати а тут все вийшло навпаки
11 Січня 2017, 19:57
на сесії селищної ради і депутати і віннічук голосували за надання землі і з майбутньою зміною цільового призначення а потім почались проблеми бо народ проти і обранці здали позиції
22 Січня 2017, 17:59
Все правильно. Поставили бочки в любомль, тепер з любомля по дрова їздять до шацька. Дрова стали 3000 грн. Поставлять бочки в нас. Вгадайте яка ціна буде на дрова?
Коментар
18/04/2024 Середа
17.04.2024