Як у Шацьку дбають про соціальний захист військовослужбовців

06 Січня 2017, 21:00
1494

Соціальний захист військовослужбовців –  один з пріоритетів роботи Шацького військового комісаріату.

Військовий комісар району Василь Матвійчук розповів, що вдалося зробити в цьому напрямку за останній рік, - пише «Кордон».

Станом на 1 грудня 2016 року на обліку в Шацькому РВК перебувало 77 демобілізованих військовослужбовців. Цій категорії військовослужбовців надаються роз’яснення Закону «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей», зокрема з питань соціального забезпечення і пільг, що встановлені особам, звільненим з військової служби, та членам їх сімей. На 5 військовослужбовців, звільнених із військової служби, яким встановлена інвалідність, і членам сімей померлих військовослужбовців, оформлено документи, необхідні для виплати одноразової грошової допомоги в разі смерті або інвалідності, – поінформував Василь Матвійчук.

За його словами, направлено в обласний військовий комісаріат документи 8 демобілізованих військовослужбовців на встановлення статусу учасника бо¬йових дій, 7 особам встановлено статус учасника бойових дій, 1 особі документи надіслано для розгляду до комісії Командування Сухопутних військ Збройних сил України. 10 військовослужбовцям запасу видано нагрудний знак «Учасник АТО» та 1 державну нагороду – медаль «Захиснику Вітчизни».

Семеро військовослужбовців запасу отримали листи-талони на право одержання ветераном війни і особою, на яку поширюється чинність Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» проїзні квитки з 50% знижкою їх вартості. Направлено виплату матеріальної допомоги громадянам України, які звільнилися з військової стро¬кової служби.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024