Хочемо навести лад на Шацьких озерах і побудувати перехід Адамчуки-Збереже - Гунчик

04 Січня 2017, 12:50
1784

Голова Волинської обласної державної адміністрації Володимир Гунчик розповів про плани і проекти, над якими обіцяє працювати він та його підопічні у новому 2017 році.

Голова облдержадміністрації сподівається, що у новому році вдасться довести до завершення процес об`єднання територіальних громад і передати їм від райрад і райдержадміністрацій відповідні повноваження. Також робить наголос на соціальній політиці та наповненні бюджету, - пише "Четверта влада".

– Перш за все це активна соціальна політика, – каже Володимир Гунчик. – Попри всі розмови, зараз дуже важлива саме соціальна політика. Десять тисяч воїнів, які служили, служать і повертаються назад. Є ціла низка проблем, пов`язаних з людьми, які потребують соціальної підтримки і навіть субсидіарна позиція це соціальна підтримка.

– Тому пріоритетом голови адміністрації і його команди на цей рік буде активна позиція по соціальній підтримці громади Волині. Для цього потрібно мати збалансовний, зважений бюджет. Тому другим питанням ставимо продовження тенденцій по наповненню бюджетів з різних джерел. 

Володимир Гунчик хвалить новостворені об`єднані територіальні громади і каже, що райдержадміністрації і районні ради не повинні боятися передавати їм свої повноваження, хоча це й болючий процес. 

– Нам дуже важливо цього року підійти до завершення об`єднання територіальних громад, – вважає голова ОДА. – Це перший серйозний крок адміністративно-територіальної реформи. Хто б не критикував, я беру його за руку, ми приїжджаємо в об`єднану територіальну громаду і я показую конкретно: Велицьк, Голоби, Шацьк, Зимне, Устилуг. Поїдьте подивіться як вони працюють.

Сьогодні зовсім інший голова, от в Голобах він зовсім по-іншому мислить. Я зайшов – у нього на столі лежить 18 проектів співробітництва Україна-Польща-Білорусь. В нього вже думки зовсім іншого характеру. Він не є маленький сільський голова, який замикався, в нього вже біля 12-14 тисяч людей в громаді. І він думає про ті села, які раніше були відокремлені і він не мав до них відношення. А ми маємо продовжити йому надавати допомогу, бо треба сформувати всю виконавчу владу в об`єднаних громадах. 

– Не може бути на Волині 16 районів, – каже Володимир Гунчик. – Можливо, я перший голова який заявляє про це відкрито, твердо і впевнено, але це величезний розподільчий чиновницький апарат. Він серйозно впливає на бюджетну політику і політику розвитку, коли «оце моє, а це не моє». Нам потрібно сміливо довіритися цій реформі, але до неї потрібно підготуватися і об`єднані територіальні громади це перший серйозний крок. 

Серйозно взятися цього року керівник області хоче і за екологічну проблематику і завершити роботу із українсько-польським переходом Адамчуки-Збереже, який може дати поштовх для розвитку курортній зоні Шацьких озер.

– Ми серйозно будемо підходити до екологічної проблеми. В попередньої влади не доходили руки і за два роки знаходячись головою ОДА ми тільки підходили до цієї проблеми. Я вважаю, що настав час і в 2017 році треба робити конкретні кроки: впорядкувати район Шацьких озер, провести інвентаризацію і зрозуміти хто і на яких умовах там знаходиться, як вони експлуатують території і як впливають на екологію мікрорайону. Потрібно завершити каналізування.

– Разом з тим потрібно працювати з Міністерством закордонних справ, щоб завершити роботи по українсько-польському переходу Адамчуки-Збереже, – вважає політик.

– Цей перехід дасть можливість залучити багато інвестицій з-за кордону, бо це - найближчий шлях до Польщі. У поляків немає такої інфраструктури в Люблінському воєводстві, як у нас на Світязі. Підуть люди відпочивати, приїдуть іноземці, буде розвиватися інфраструктура. 

Володимир Гунчик каже, що у 2017 році влада працюватиме і над залученням інвестицій для будівництва сміттєпереробного заводу. 

– Волинь має 2,4 мільйона тонн сміття, яке знаходиться не завжди на легальних сміттєзвалищах. Тому робити якісь маленькі проекти і потрапляти в немилість якоїсь сільської ради це не вирішення проблеми, – каже політик.

– Потрібно побудувати сучасний екологічно чистий сміттєпереробний завод, який разом з переробкою сміття дасть теплоенергетику, дасть зелену електроенергію. Ми вибрали місце – район міста Ковеля. Спеціалісти кажуть, що радіус доставки сміття не більше 60-70 кілометрів, це обхвачуватиме всю область. Тому своїм завданням на наступний рік бачу початок цього проекту. Звісно, за рік ми його не зробимо, але важливо, щоб у 2017 році ми підписали головні угоди, погодили з урядом, залучили інвесторів і розпочали цей проект. Тоді він вже буде незворотнім. 

Коментарі
04 Січня 2017, 17:46
Чудово! Хай Гунчик починае каналізування з ділянок які вони з Василенком і Голядинцем "наділили" собі,суддям,митникам,Сбушникам і іншей нечісті біля Пульма!!! А то вже хати херачать, а помиіі в Світязь зливають і сміття по кущах ховають!!!Тюрма по цих "деятелях" плаче..
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром