У Шацькому бюро правової допомоги готові допомагати жертвам насилля в сім'ї

30 Листопада 2019, 14:45
1448 Джерело: фото ілюстративне

В Україні щорічно з 25 листопади по 10 грудня проходить акція «16 днів проти насильства».

Акція є міжнародною та проводиться за ініціативи Центру Жіночого Глобального лідерства (США) з 1991 року.   Дати початку та завершення компанії вибрані не випадково. Вони створюють символічний ланцюжок, поєднуючи заходи проти гендерно-зумовленого насильства та дії щодо захисту прав людини, підкреслюючи, що будь-які прояви насильства над людиною у громадській чи приватній сферах, незалежно від статі, є грубим порушення її прав.

Шістнадцятиденний період кампанії охоплює наступні важливі дати:

1 грудня – Всесвітній день боротьби зі СНІДом

2 грудня – Міжнародний день боротьби з рабством

3 грудня – Міжнародний день осіб з інвалідністю

5 грудня – Міжнародний день волонтера

6 грудня – Вшанування пам’яті студенток, розстріляних у Монреалі (коли 14 жінок-студенток були вбиті злочинцем лише через те, що “вони були феміністками).

Метою акції є привернення уваги громадськості до актуальної для українського суспільства проблеми – подолання домашнього насильства, протидії торгівлі людьми, гендерно зумовленого насильства та забезпечення рівних прав і можливостей жінок і чоловіків.

За безоплатною правовою допомогою та юридичними консультаціями жертв насилля просять звертатися в Шацьке бюро правової допомоги, вул. 50 років Перемоги 1, тел. (03355) 2-08-47.

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024