У Шацькому ЦНАПі пояснили, що чекає на людей, котрі вчасно не вклеїли фотокартку у паспорт

29 Листопада 2019, 11:10
3671 Джерело: фото ілюстративне

У 25 та 45 років у паспорт потрібно вклеїти нове фото. Зазвичай про це згадують лише тоді, коли банки, нотаріуси або інші органи відмовляють в оформленні офіційних документів. Адже паспорт є недійсним. І ось саме час звернутися до ЦНАПу.

Нерідко адміністратори стикаються з випадками, коли громадяни протерміновують вклейку фото у паспорт, у зв’язку з чим доводиться відмовляти у прийомі документів на отримання послуги, – йдеться на сторінці Шацького ЦНАП у Facebook.

Уже понад рік набули чинності зміни до Порядку оформлення, видачі, обміну, пересилання, вилучення, повернення державі, знищення паспорта громадянина України. Відповідно до внесених змін, як і раніше громадяни, які досягли 25- чи 45-річного віку, можуть вклеїти фотокартку до паспорта у формі книжечки або ж оформити ID-картку. Але якщо людина не звернулася для вклейки фото впродовж місяця від дня народження, то обмін паспорта на ID-картку здійснюється в обов’язковому порядку.

Щоб вклеїти фотографію у паспорт громадянина України, потрібно подати дві фотокартки розміром 3,5х4,5 та паспорт громадянина України. Послуга надається у відділі ЦНАП (вул.1 Травня, 2А у Шацьку) безкоштовно протягом п'яти робочих днів.

А от якщо ви пропустили місячний термін, то доведеться звертатися у міграційну службу. Для того, щоб отримати паспорт громадянина України у формі картки при досягненні 25 чи 45-річного віку, замість вклеювання фотокартки в паспорт громадянина України, заявник подає такі документи:

• паспорт, що підлягає обміну;
• документи, що підтверджують сплату адміністративного збору
• ідентифікаційний код;
• документ про сімейний стан (свідоцтво про шлюб/розірвання шлюбу, рішення суду про розірвання шлюбу, яке набрало законної сили);
• довідка про підтвердження місця реєстрації або будинкова книга.

Новий паспорт ви зможете отримати через 20 робочих днів.

Отже, слідкуйте за вашими документами і звертайтеся вчасно, якщо не хочете міняти свій паспорт книжечкою на ІД-картку.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024