«Зупинимо насильство над жінками»: в Шацьку долучилися до всесвітньої інформаційної кампанії

27 Листопада 2019, 10:40
2430

В Шацьку долучилися до відзначення Міжнародного дня боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок.

З ініціативи ООН цей день відзначають 25 листопада, – йдеться на сторінці відділу соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Шацького району у Facebook.

Читайте також: На Волині стартувала всесвітня кампанія «16 днів проти насильства»

У 1999 році Генеральна Асамблея ООН проголосила 25 листопада Міжнародним днем боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок й запропонувала урядам, міжнародним і неурядовим організаціям проводити в цей день заходи, спрямовані на привернення уваги громадськості до цієї проблеми. Ця дата була обрана в пам’ять про сестер Мірабал – політичних активісток, що в 1960 році були жорстоко вбиті за наказом домініканського диктатора Рафаеля Трухільо. Цей день також став символом світового визнання проблеми гендерного насилля.

Жінки по всьому світу стають жертвами згвалтувань та зазнають побутового насилля, до того ж, маштаби та істинна природа такого насильства нерідко приховані. Дуже важливо, щоб кожен з нас усвідомив, що насилля проти жінки – це не міф, а реальна проблема, від якої навіть сьогодні, у XXI сторіччі, потерпають українські жінки.

Саме в цей день працівники відділу соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Шацького району Волинської області розповсюджували буклети «Зупинимо насильство над жінками» серед населення Шацького району.

2

1

1

1

 

 

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024