Шачанка Ганна Карпук поділилася з безробітними секретами плетіння килимків

26 Листопада 2019, 10:15
3621

В рамках проєкту «Територія майстерності» героїнею у Шацькій районній філії Волинського ОЦЗ стала Ганна Карпук – майстриня із в’язання ковриків гачком із ниток та стрічок із тканини.

Баба Ганна не тільки вправно плете килимки, шкарпетки, а ще кожного літа, вже, мабуть, із 20 років, продає свої вироби біля власного будинку на вулиці Шковороди, що веде до села Світязь, – йдеться на сторінці Шацької райрнної філії Волинського ОЦЗ у Facebook.

Вона ставила імпровізований столик – прилавок, на якому було все – наїдки, напої домашнього виробництва, городина, риба, ягоди, гриби, власноруч зроблені вироби з лози – кошики та круги – коврики розвішані на паркані і навкруги «торгівельної точки».

Читайте також: Світязянин Ярослав Тичковський обрав військову службу за професію свого життя

В Шацькому районі статус безробітного мають вісім учасників АТО

Свої вміння і секрети плетіння 85-річна бабуся з радістю розказала і показала зацікавленим безробітним. Вправне і вміле плетіння, ніби-то саме по собі випливало із теплих рук і мудрих старечих очей відбиток нехитрим візерунком килимка. Спробувати плести, підготувати матеріал для плетіння – все це зуміли жінки безробітні, учасники зустрічі.

Учасникам заходу було цікаво навчитись плести та поділитись своїм досвідом плетіння.

4

6

4

3

3

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром