«Трагічні події Голодомору назавжди залишили гіркий відбиток в нашій історії», – звернення заступника голови Шацької РДА до шачан

23 Листопада 2019, 08:50
2751 Джерело: фото ілюстративне

У листопадові дні стукає в наші серця знову трагічна дата – вшанування пам’яті жертв масових голодоморів, які тричі прокотилися жахливим смерчем територією України.

Певно, в кожному українському селі немає родини, яку б не торкнулася одна з найстрашніших трагедій з історії України  – Голодомор, геноцид Українського народу, вчинений комуністично-тоталітарним режимом з наміром знищити, цілком чи частково українсько-національну групу, який спричинив загибель мільйонів ні в чому невинних людей.

Читайте також: Шачан запрошують вшанувати пам'ять жертв голодоморів

Трагічні події Голодомору 1932-1933 років назавжди залишили гіркий відбиток в нашій історії, який і досі болить! Спогади втрачених років, які забрали у безвість людські страждання та біль, завжди залишатимуться у пам’яті тих небагатьох, хто вижив. І хоча наше Полісся постраждало від цієї біди значно менше, ніж жителі Східної України, все ж таки і тут є свідки тих лихоліть, котрим довелося винести тортури голоду і страху, пережити цю масштабну трагедію, яку  не зазнав, мабуть, жоден народ в історії людства.

Спільний біль, спільна пам’ять, спільний обов’язок – ці слова стосуються не тільки нашого минулого, але й мають сенс у сьогоденні. І наш святий обов’язок – закарбувати в серцях пам’ять про невинно вбитих, зробити все можливе, аби вшанувати пам’ять жертв Голодомору-геноциду. Цей день має об’єднати у великій скорботі усіх нас, незалежно від національності та мови спілкування, віросповідання чи місця проживання. Адже, моральний обов’язок держави та суспільства перед минулим та наступним поколіннями – вшановувати пам’ять жертв трагедії.   

Щороку, у четверту суботу листопада, в будинках українців з’являются «Свічки пам’яті», в знак скорботи, аби пом’янути мільйони загублених душ. Згадка про скоєний злочин проти нашого народу має жити у серцях вічно.

Тому звертаємось до всіх мешканців району вшанувати пам’ять жертв Голодомору. У спільній молитві згадаймо усіх невинно закатованих, проявімо свою повагу та шану до них - запалімо «Свічу пам’яті» у власному домі та у своїй душі! Нехай в кожній оселі запалена свічка стане символом вічної пам’яті про тих, хто став жертвою цієї страшної трагедії.  

Україна пам’ятає… Ми пам’ятаємо… Вічна пам’ять невинним жертвам Голодомору!

З повагою перший заступник голови Шацької районної державної адміністрації  Віктор ПЛЕЙТУХ

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024