У Шацькому райвійськкоматі розповіли про переваги контрактної служби

23 Листопада 2019, 15:25
2358 Джерело: фото ілюстративне

Шацький районний військовий комісаріат запрошує громадян України, котрі хочуть пов’язати свою подальшу долю із Збройними силами України, на військову службу за контрактом для реалізації свого громадського обов’язку з захисту Батьківщини.

Захисник Вітчизни  почесна професія, адже професійно підготовлений солдат-контрактник – це важлива ланка обороноздатності країни, що піклується про забезпечення цілісності і недоторканості нашої держави. Якщо ви бажаєте зробити військову кар’єру, то проходження військової служби за контрактом у Збройних силах України – найоптимальніший варіант здійснення вашої мрії.

Переваги військової служби за контрактом

Гідне щомісячне грошове забезпечення. Сухопутні війська  від 10 000 грн., Десантно-штурмові війська  від 11 000 грн., Сили спеціальних операцій  від 12 000 грн.). Гарантоване підвищення грошового забезпечення у ході просування по службі. Додаткова щомісячна виплата за участь в операції об’єднаних сил (ООС).

Після укладення першого контракту військовослужбовцям виплачується одноразова грошова винагорода (в залежності від встановленого Урядом прожиткового мінімуму) в таких розмірах: особам рядового складу – вісім розмірів прожиткового мінімуму; особам сержантського і старшинського складу – дев’ять розмірів прожиткового мінімуму; особам офіцерського складу – десять розмірів прожиткового мінімуму.

Щорічна матеріальна допомога на оздоровлення. Щорічна матеріальна допомога для вирішення соціально побутових питань.

Соціальний пакет. Безоплатне забезпечення речовим майном. Харчування за рахунок держави (в пункті постійної дислокації – обід; в ООС, полігон – триразове харчування).

Безоплатна медична допомога військовослужбовцям у військових медичних закладах. Пільгове санаторно-курортне лікування військовослужбовців та членів їх сімей. Виплата грошової компенсації за піднайом житла.

Збереження робочого місця. Збереження місця роботи, посади та середньомісячної заробітної плати за рахунок державного бюджету при укладенні (продовженні) контракту (під час дії особливого періоду).

Строки контракту. На 3 роки – для осіб рядового складу; від 3 до 5 років  для осіб сержантського і старшинського складу; від 1 до 10 років – під час дії особливого періоду для військовослужбовців за їх бажанням строк проходження військової служби за новим контрактом може бути продовжено, але не більш ніж до досягнення граничного віку перебування на військовій службі; на 6 місяців – для військовослужбовців строкової військової служби та військовослужбовців, призваних під час особливого періоду, які вислужили встановлені терміни військової служби, осіб, звільнених з військової служби під час дії особливого періоду.

Додаткові стимули. Кар’єрне зростання. Участь у міжнародних операціях з підтримки миру і безпеки. Можливість безкоштовного вивчення іноземної мови (особам, які перебувають в резерві для просування по службі). Надання статусу учасника бойових дій. Виділення земельних ділянок під будівництво та пільги для військовослужбовців (учасників ООС) та членів їх сімей.

Освіта. Після продовження першого контракту – право отримати вищу освіту заочно у вищих військових навчальних закладах (споріднену з цивільною) без відриву від служби за рахунок держави; отримання військової освіти та спеціальності.

Пенсійне забезпечення. Значно вищий, ніж у цивільному секторі, розмір пенсійного забезпечення та можливість його отримання за вислугою років (а не при досягненні пенсійного віку).

Графік. Щорічна відпустка – не менше 30 календарних днів (матеріальна допомога на оздоровлення).

Бойова підготовка. Бойова підготовка за удосконаленою, сучасною програмою з інтенсивною часткою практичних занять на бойовій техніці, стрільбами тощо.

Отже, обираючи професію захисника Батьківщини, громадяни матимуть не тільки всі перспективи для кар’єрного зросту, а й стабільну основу для соціальної і економічної захищеності.

Консультації з питань, які виникають у громадян щодо проходження військової служби за контрактом, можна отримати, звернувшись за телефонами: 2-90-08, 067-37-37-509 та протягом робочого часу з понеділка по п’ятницю з 09.00 до 18.00 год. за адресою: смт Шацьк, вул. Шевченка, 2, Шацький районний військовий комісаріат.

Коментарі
24 Листопада 2019, 13:06
А чому ми про це не знали?
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024