На Волині викрили банду рекетирів, яка тероризувала підприємців

22 Листопада 2019, 10:30
3296

У Нововолинську викрили банду рекетирів, яка тероризувала місцевих підприємців: вимагала гроші, а хто не погоджувався платити, тому палила майно.

Про це це стало відомо у четвер, 21 листопада, на спільному брифінгу виконувача обов’язків прокурора області Ігоря Цюприка, начальника головного управління Національної поліції в області Петра Шпиги та начальника управління стратегічних розслідувань у Волинській області ДСР НПУ Юрія Крошка, – інформує Волинь 24.

Працівники управління стратегічних розслідувань у Волинській області Нацполіції України 21 листопада провели затримання рекетирів.

Задокументована діяльність великої групи осіб, – розповів начальник управління стратегічних розслідувань у Волинській області ДСР НПУ Юрій Крошко.

 

«На сьогодні проведено понад 10 обшуків. Встановили в ході розслідувань, що так звані рекетири пропонували підприємцям у Нововолинську кримінальний «дах» під час здійснення ними підприємницької діяльності. І за це вони обіцяли – нічого їм не буде: ні фізичного насилля не будуть застосовувати, ні пошкоджувати їхнє майно. Ті, хто відмовлявся платити цим людям «данину», скажемо так, були піддані фізичному впливу, або було пошкоджене їхнє майно», – каже Юрій Крошко.
 

Під час обшуків вилучили речові докази. Заарештували наразі двох.

«Один арештований за вимагання (стаття 189 КК), інший – за пошкодження чужого майна шляхом підпалу. Затримані поїдуть в СІЗО і будуть чекати подальшої долі за рішенням суду».

Інші учасники злочинного угруповання також встановлені. Наразі тривають слідчі дії.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024