В Шацькій гімназії не забувають, яку ціну Україна сплатила за незалежність та європейський шлях

21 Листопада 2019, 18:10
2379

В Шацьку відбулися заходи з нагоди Дня Гідності і Свободи, який відзначається в Україні 21 листопада. Цього дня вшановують патріотизм і мужність українців, які восени 2004-го і восени-взимку 2014 року захистили національні інтереси української держави та її європейський вибір, та згадують тих, хто віддав своє життя заради вільної України.

Читайте також: У День Гідності та Свободи в Шацьку вшанували пам’ять активіста Майдану та Героя війни

Цього ж дня в ОЗ НВК «ЗОШ І-ІІІ ст.-гімназія» смт Шацьк відбувся урок пам’яті, присвячений доленосній історичній події. На захід до учнів 9-Б класу завітали Анатолій Павлей, начальник гуманітарного відділу Шацької ОТГ, та працівники Шацького районного будинку культури (директорка Валентина Ханзерук), аби розповісти їм, що відбувалося в Києві у листопаді 2013-го, в грудні, січні, лютому 2014-го, які ідеали захищали українці і за що загинула Небесна сотня.

2

 

Пригадати пам'ятні події, опинитися в атмосфері Майдану, відчути, як у ті дні підтримував Україну світ, допомогли кадри з фільмів про Революцію гідності та книжкова виставка від Шацької центральної районної бібліотеки – «Шануймо подвиг героїв Майдану».

Працівниці культури виконали патріотичні пісні, а Богдана Корнелюк прочитала власний вірш, присвячений героєві Сергію Мокренку. Завершився урок гаслом «Слава Україні!», на що діти дружно відповіли: «Героям слава!». До меморіальної дошки, яка встановлена на фасаді школи на честь загиблого воїна, школярі поклали живі квіти і вшанували пам'ять про нього хвилиною мовчання.

Революція гідності та свободи стала однією з найтрагічніших сторінок в історії сучасної України, проте почала змінювати країну та українців. Пам’ятаймо наших героїв, не забуваймо, яку ціну Україна сплатила за незалежність та незворотність європейського шляху.

2

1

3


1

3

1

1

1


 

 

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024