Зима без ліків: 5 простих ідей для зміцнення імунітету

21 Листопада 2019, 15:10
3589 Джерело: фото ілюстративне

Уже скоро на Волинь завітає зима, отже, за планом – тотальне зміцнення організму!

Для того щоб цього року забути дорогу до поліклініки, лікарі рекомендують зосередитися на натуральних добавках до харчування та зробити ревізію у гардеробі.

Смачні чаї

Чемпіони за користю – імбирний, із журавлини та обліпихи. В гарячих смачних напоях безліч вітамінів, а ще магній, залізо та цинк, які стимулюють імунну систему. Не забувайте додавати до чаю лимон і мед, щоб посилити ефект. І обов’язково купіть термокружку, щоб брати чаї на прогулянку або тренування в спортзалі.

Термобілизна

Це головний must have сезону морозів. Тому що саме переохолодження знижує сили організму і часто призводить до застуди. Забудьте про «дідові» підштаники з базару або колготи, від яких ноги сверблять увесь день. Сьогодні можна легко знайти жіночу або чоловічу термобілизну з якісних синтетичних матеріалів, які захищають від холоду, а при активному русі не дозволяють тілу перегріватися і виводять вологу.

Більше спецій!

Кориця допомагає регулювати рівень цукру в крові, каєнський перець протидіє грибку й очищує кров, а куркума вважається природним антиоксидантом. До речі, трохи свіжого часнику щодня – на канапках або в салатах – також покращить здатність організму протидіяти бактеріям. Уся справа в тому, що часник – це фітонцид, тобто активна речовина, яка вбиває шкідливі мікроорганізми.

«Багатошаровий» одяг

Футболка або світшот, чоловіча або жіноча кофта-толстовка (бажано, з флісу або щільного трикотажу), куртка з мембраною або пуховик – ось приблизний комплект одягу, який забезпечить комфорт на зимових вулицях. Якщо необхідно дотримуватися дрес-коду, врятує тоненька термобілизна під класичний джемпер або діловий костюм із натурального вовняного матеріалу.

Курага замість цукерок

Дієтологи кажуть, що надмірне споживання синтетичного цукру, тобто рафінаду, цукерок або тістечок, майже в 17 разів знижує імунітет. Глюкоза заміщає фагоцити, які захищають організм від вірусів та бактерій, і клітини просто не можуть протидіяти інфекціям. Щоб допомогти тілу, залиште в зимовому раціоні лише мед, свіжі фрукти або натуральну пастилу, сухофрукти, горішки та корисний чорний шоколад із високим вмістом какао.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром