У День Гідності та Свободи в Шацьку вшанували пам’ять активіста Майдану та Героя війни

21 Листопада 2019, 11:30
2782

Рівно шість років тому у Києві на Майдані розпочались перші протестні акції української громадськості у відповідь на рішення тодішньої влади про припинення курсу на євроінтеграцію та скасування процесу підготовки до підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом.

Активними учасниками Революції гідності стали шачани, котрі збирали гуманітарну допомогу майданівцям, їздили до Києва та стійко стояли на головній площі країни, аби підтримати мирну акцію протесту. Серед них був і юнак з Шацька Сергій Мокренко. Майже весь час хлопець перебував на Майдані, у перервах навідуючись до Шацька чи Любомля, аби зібрати та відвезти гуманітарну допомогу протестувальникам.  Під час протистоянь у Києві зазнав контузії  поруч вибухнув ящик із світлошумовими гранатами.

Згодом, після повалення режиму Януковича та з початком війни на сході України Сергій Мокренко пішов воювати добровольцем, був двічі поранений. Загинув боєць 28 лютого 2017 року під час масованого мінометного обстрілу на передовій позиції на «Світлодарській дузі», поблизу смт Луганське.

Сьогодні, в День Гідності та Свободи, на його могилі зібралися мама бійця Любов Буз, заступники голови Шацької РДА Віктор Плейтух та Володимир Бугайчук, голова Шацької районної ради Сергій Карпук, військовий комісар Шацького РВК Олег Кивлюк, аби вшанувати пам’ять активного учасника Революції Гідності та Героя війни.

Сповнені любові та скорботи слова лунали з вуст його мами, котра відзначила, що її син завжди був там, де комусь потрібна була допомога. Навіть отримавши серйозні поранення, не зміг всидіти вдома, а щоразу возив на схід гуманітарну допомогу, а згодом вдруге пішов воювати, аби допомогти своїм побратимам.

Керівники району висловили сподівання, що все ж таки війна на окупованих територіях таки завершиться і смерті Майдану та війни не стануть марними. Також вони, подякувавши Любові Буз за гідне виховання сина, поклали квіти до могили Сергія Мокренка та вшанували його пам’ять хвилиною мовчання.





Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024