Шацьких старшокласників ознайомили зі світом професій

18 Листопада 2019, 17:10
1385

Вибір майбутньої професії – це важливий крок, який старшокласники роблять на підставі рівня своїх знань і здібностей та отриманої інформації з різних джерел.

Одним з таких джерел і став профорієнтаційний захід, організований Шацькою районною філією Волинського обласного центру зайнятості, – йдеться на сторінці установи у Facebook.

Фахівчиня з профорієнтації Наталія Романюк завітала до школярів 10-Б класу освітнього закладу НВК ЗОШ І-ІІІ ст.-гімназії смт. Шацьк. Вона ознайомила учнів з послугами служби зайнятості та станом ринку праці. Особливу увагу приділила компасу професій, ознайомила старшокласників із світом професій, ситуацією на ринку праці та перспективами його розвитку.

Під час розмови зі школярами фахівчиня наголосила, що при виборі професії потрібно звертати увагу на поради вчителів, батьків, однак остаточне рішення варто приймати, зважаючи на власні інтереси та здібності. Адже, коли людина обрала правильний шлях та знайшла себе у професії, вона буде отримувати задоволення від своєї справи та приносити користь іншим.

Крім того, Наталія Романюк обговорила з учнями помилки, які найчастіше допускає молодь під час свого професійного вибору, розглянула можливості проходження дистанційного тестування на платформі «МОЯ ПРОФЕСІЯ: консультаційна мережа».

Час пройшов з цікавістю та користю. Учасники заходу отримали відповіді на запитання, індивідуальні консультації з питань вибору майбутньої професії.

Читайте також: Шаччина: службі зайнятості вдалося працевлаштувати усіх безробітних, котрі пройшли професійне навчання

 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024