Греко-католики з Положева взяли участь у Форумі соціального служіння

18 Листопада 2019, 10:45
2458

З нагоди Всесвітнього дня вбогих 16 листопада у Ковелі відбувся Форум соціального служіння Володимирського деканату Луцького екзархату УГКЦ.

З-поміж інших часть у заході взяли парафіяни храму Преображення Господнього УГКЦ села Положеве і настоятель отець Богдан Іващук, – повідомляє Карітас-Волинь.

Розпочався Форум з Божественної Літургії, яку очолив настоятель ковельської парафії отець Михайло Гасяк. З вітальним словом до присутніх звернувся відповідальний за соціальне служіння у Луцькому Екзархаті Української Греко-Католицької Церкви, директор ВОБФ «Карітас-Волинь» отець Володимир Кметь. Священник також ознайомив учасників з діяльністю організації та презентував архітектурну 3D візуалізацію двох центрів – паліативної допомоги та навчально-реабілітаційного, над створенням яких зараз активно працює «Карітас-Волинь».

Ірина Максименко, представниця МБФ Caritas Ukraine, розповіла про сучасний стан, виклики та перспективи розвитку соціального служіння УГКЦ. 
Координатор проєкту ВОБФ «Карітас-Волинь» Анна Климович – про досвід організації з підтримки дітей з особливими потребами. Приклад співпраці між місцевою громадою, владою і благодійниками у сфері допомоги дітям, позбавленим батьківського піклування і дітей із потребуючих сімей представила секретар Благодатної селищної ради пані Наталія Лобойко.

3

 

Соціальні ініціативи у своїх громадах презентували отець Богдан Іващук з Положева – школа столярства «Столярка», отець Володимир Улян зі Старої Вижівки – свічкова майстерня «Свічка милосердя». Про харитативну діяльність парафії Блаженного Миколая Чарнецького розповіли настоятель отець Михайло Гасяк ЧНІ, голова парафіяльної молодіжної спільноти «Вісім блаженств» Дмитро Дремлюк і відповідальна за соціальне служіння пані Алла Семенюк. В доповнення презентації десятирічна ковельчанка Аня Никитюк пригостила усіх присутніх смачними кексами, які спекла власноруч. Її випічка реалізується на ярмарках при парафії та в центрі міста, а виручені кошти спрямовуються на благодійні цілі.
Досвідом того, як можна допомогти людям з розумовою неповносправністю та психічними захворюваннями через театральне мистецтво поділилася пані Ірина Бурко, режисер християнського аматорського театру «Алетея».

Також в межах Форуму перед учасниками виступив Християнський аматорський театр «Алетея» з авторською п’єсою «Пори року». Театр діє з 2011 року при монастирі Св. Василія Великого УГКЦ у Луцьку.

3

3

1

4

 

 

Коментарі
18 Листопада 2019, 17:45
Якщо є десь церква - терорист...
Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024