В Луцьку показали фільм про природні чудеса Волині

27 Грудня 2016, 16:00
1777 Джерело: lis.volyn.ua

У кінокомплексі «Адреналін Сіті» відбулася презентація документального фільму «Сім природних чудес Волині", в якому є сюжет про Шацький національний природний парк.

Над його створенням працювали Волинський туристичний клуб «Ми» та творче об’єднання «По Віт Ру», - повідомляє прес-служба Волинського ОУЛМГ.

Серед почесних гостей заходу – волинські лісівники, які активно долучилися до роботи.

Ведуча Інна Меліхова представила команду, яка працювала над створенням фільму-візитівки про природні перлини Волинської області. Зал оплесками зустрів автора ідеї та керівника проекту – голову Волинського туристичного клубу «Ми» Руслану Мельник, автора сценарію та режисера Віталія Герасимлюка, операторів Андрія Повзуна, Костянтина Кіца та В’ячеслава Майбороду (останній відповідав за зйомки квадрокоптером), консультанта – прес-секретаря Волинського ОУЛМГ Сергія Цюриця. Розпорядниця дійства також повідомила, що над монтажем фільму працювали Андрій Повзун, Володимир Красилов та Марина Марищук, комп’ютерну графіку створив Андрій Повзун, окремі епізоди відзняли Марія Лукашевич (була у залі), Богдана Вишинська, Ростислав Журавчак. Підводні зйомки надав для фільму голова «Дайвінг клубу» киянин Сергій Бойко. А ось текст дуже професійно начитала екс-диктор Волинського радіо Галина Старцева, музичне оформлення здійснила Світлана Рибальченко. Серед консультантів – також старший науковий співробітник Черемського природного заповідника Лариса Шевчук. А ще у фільмі використано уривки фільмів «Лісова пісня» та «Сліпий музикант», тексти багатьох знаних науковців, письменників, журналістів…


 

Звертаючись до глядачів, головний організатор цього мистецького та еколого-просвітницького проекту Руслана Мельник наголосила, що її команда працювала впродовж чотирьох років і відзняла понад 50 годин унікального природничого кіноматеріалу, та на екран змогла потрапити лише дещиця відзнятого.

Головний режисер і сценарист Віталій Герасимлюк уточнив: «Тривалість фільму – рівно одна година і одна хвилина, а розповідає він про Черемський природний заповідник, Шацький національний природний парк, Національний природний парк «Прип’ять-Стохід»,  Ківерцівський національний природний парк «Цуманська пуща», загальнозоологічний заказник «Зубр», пам’ятку природи «Оконські джерела», ботанічний заказник «Воротнівський», ландшафтний заказник «Нечимне».

Для того, щоб показати унікальну природу Волині, зйомки проводилися у різні пори року і, в основному, в складних умовах і важкодоступних місцях,  використовувалися спеціальні знімальні пристрої, зокрема, квадрокоптер та апаратура для підводних зйомок.

І начальник відділу лісового господарства Волинського ОУЛМГ та голова обласної організації Товариства лісівників України Борис Бабеляс, і заступник начальника управління екології та природних ресурсів облдержадміністрації Вікторія Тимощук від імені глядацької зали висловили вдячність творцям фільму, зійшовшись на думці, що у нас є нарешті своя кіновізитівка про природно-заповідні перлини рідного краю і її несоромно буде показати ні в Європі, ні в Америці.

Автор ідеї Руслана Мельник подякувала за підтримку всім, хто долучився до створення стрічки. Зокрема начальнику ВОУЛМГ Олександру Кватирку, лісівникам, які гостинно приймали знімальну групу, та проводили стежками, відомими тільки їм, також екологам, науковцям.

Фільм «Сім природних чудес Волині», на думку усіх присутніх, достойно презентуватиме природні перлини Волинського краю, стане наочним  посібником для молоді, яка навчається у школах  та вузах. «Сім природних чудес Волині»  слугуватиме і засторогою тим, хто знищує природу, не береже її для наших нащадків. Він сприятиме популяризації іміджу Волині, адже розповідає про її неповторну  красу,  унікальність її природи, утверджує головну ідею – продовжуючи життя навколишнього світу, ми продовжуємо життя собі.


 

Зараз, зізнаються творці фільму, починається не менш відповідальний період у їх роботі: переклад фільму англійською та тиражування дисків. Тож бажаючі можуть підтримати команду фільму коштами чи мистецтвом перекладу. Найближчим часом «Сім природних чудес Волині» з’являться на голубих екранах. Пізнавальний фільм можна буде також замовити для широкого показу у кінозалах «Адреналін Сіті» та інших кінотеатрів Волині, що актуально для студентської і учнівської молоді. Буде фільм і в Інтернеті, уточнюють автори, але через якийсь час…

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром