Хочу-можу-треба: старшокласникам із Шацька розповіли, як не помилитися при виборі професії

14 Листопада 2019, 10:25
1935

Для старшокласників опорного закладу НВК «ЗОШ І-ІІІ ст.- гімназія» смт Шацьк провели профорієнтаційний урок.

Про це інформують у пресслужбі Шацької районної філії Волинського обласного центру зайнятості.

Під час уроку фахівці філії ознайомили школярів зі світом професій, які найбільш актуальні сьогодні на ринку праці, про послуги служби зайнятості та розглянули формулу вибору «ХОЧУ-МОЖУ-ТРЕБА». Учні дискутували про найпрестижніші професії, спільно обговорювали першочергові фактори, що впливають на вибір професії та помилки, які найчастіше допускає молодь під час свого професійного вибору.

Вибір професії – складний і відповідальний крок у житті кожної людини, від якого багато в чому залежить її майбутня доля. Поспішність і легковажність у тут  неприйнятні, вони можуть зруйнувати життєві устремління, дезорієнтувати кар’єрну траєкторію, тим самим зробивши людину нереалізованою. Правильно вибрати професію – значить знайти своє місце в житті. Зосереджувалася увага на можливостях проходження тестування з використанням нової онлайн платформи «Моя професія: консультаційна мережа».

Захід дав можливість замислитись над тим, що до вибору професії потрібно ставитися відповідально. А для того, щоб вибір професії став вдалим, обов’язково потрібно реально оцінювати свої можливості, здібності, нахили та перспективи працевлаштування за обраною професією.

1

1

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром