На Волині перевірили, чи безпечні дороги

13 Листопада 2019, 12:35
Дорога / Фото ілюстративне 1265
Дорога / Фото ілюстративне

На Волині оглянули дороги державного і місцевого значення.

Про це повідомляється на сторінці волинських патрульних у Facebook.

Огляд проводили працівники відділу безпеки дорожнього руху, спільно з представниками Служби автомобільних доріг у Волинській області, ДП «Волинський облавтодор» та Укрзалізниці. За його результатами спеціалісти направили лист у Волинську ОДА. 

Обстеження показали, що на проїзній частині доріг державного та місцевого значення, вулицях населених пунктів залишається значна ямковість, а на окремих ділянках покриття проїзної частини практично зруйноване, дорога деформована у вигляді осідань, колійності, тощо. Через це швидкість транспортного потоку на таких ділянках складає не більше 30 км/год, чим завдаються значні збитки транспортній галузі області та технічному стану автомобілів.

Окрім цього, з метою об’їзду зруйнованих ділянок доріг, водії вимушені виїжджати на смугу зустрічного руху, створюючи при цьому аварійні ситуації. За 10 місяців 2019 року в області зареєстровано понад 2000 ДТП, що на 6% більше, ніж за аналогічний період минулого року, загинуло 93 людини, кількість травмованих також зросла.

Під час осіннього комісійного обстеження доріг державного значення спеціалісти виявили ділянки, вражені напливами, колійністю, нерівністю та просадками покриття проїзної частини, особливо це стосується автодоріг М-19 «Доманово – Ковель – Чернівці – Тереблече», Р-15 «Ковель – Володимир-Волинський – Жовква», Т-18-02 «/М-07/ - Маюничі – Велика Осниця – Красноволя – Колки - /Р-14/ – Копилля – Рожище – Торчин – Шклинь – /Н-17/», Н-17 «Львів – Радехів – Луцьк», М-07 «Київ – Ковель – Ягодин». Також тут потребують заміни або встановлення десятки дорожніх знаків.

Комісія рекомендувала встановити транспортне огородження на розділювальній смузі в таких населених пунктах: Піддубці, Звірів, Ставок та Кадище, що унеможливить виїзд транспорту на зустрічну смугу руху та забезпечить здійснення розвороту в дозволених місцях і таким чином знизить ймовірність створення ДТП.

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024