В області створили робочу групу, яка вивчатиме проблему обміління Шацьких озер

10 Листопада 2019, 12:35
4618

Вивченням проблеми обміління Шацького поозер’я займатимуться члени новоствореної робочої групи на чолі з керівниками облдержадміністрації та облради.

Про утворення робочої групи щодо вивчення проблеми обміління Шацького поозер’я йдеться у розпорядженні тимчасового виконувача обов’язків голови Волинської ОДА від 7 листопада, – повідомляють Волинські новини.

Читайте також:

Все, що зараз відомо про обміління Світязя

В області передбачили кошти на порятунок Шацьких озер


З метою встановлення причин обміління озера Світязь та інших водних об’єктів Шацького поозер’я, шляхів ліквідації загроз та чинників, що його спричиняють вирішили утворити робочу групу та затвердили її склад.

До складу групи увійшли: т.в.о. голови ОДА Олександр Киричук (керівник групи), голова Волиньради Ірина Вахович (співкерівник групи), начальник управління екології та природних ресурсів ОДА Дмитро Новохатський (заступник керівника групи), радник голови обласної ради Веніамін Туз (заступник керівника групи), заступник начальника управління – начальник відділу фінансово-економічної та організаційної діяльності управління екології та природних ресурсів ОДА Вікторія Тимощук, в.о. наукового співробітника відділу методів і систем дистанційного зондування Фізико-механічного інституту ім. Г.В. Карпенка НАН України, кандидат технічних наук Ольга Альохіна, директор департаменту агропромислового розвитку Юрій Горбенко, в.о. начальника Регіонального офісу водних ресурсів у Волинській області Ростислав Кравчук, завідувач сектору у Волинській області Держводагентства України Андрій Мельничук, доцент кафедри екології та агрономії факультету екології, туризму та електроінженерії Луцького національного технічного університету, кандидат сільськогосподарських наук, голова громадської організації «Чисте довкілля Волині» Ігор Мерленко, професор кафедри екології та агрономії факультету екології, туризму та електроінженерії Луцького національного технічного університету, доктор географічних наук, заслужений діяч науки і техніки України Ярослав Мольчак, директор департаменту фінансів ОДА Ігор Никитюк, заступник директора департаменту - начальник управління житлово-комунального господарства департаменту регіонального розвитку та житлово-комунального господарства ОДА Андрій Пиріг, перший заступник голови Шацької районної державної адміністрації Віктор Плейтух, перший заступник начальника Головного управління Держгеокадастру в області Анатолій Поляков, депутат обласної ради Юрій Ройко, депутат обласної ради, голова постійної комісії з питань екології, раціонального використання природних ресурсів Василь Столяр, голова Волинської обласної організації Всеукраїнської екологічної ліги Володимир Терлецький, начальник Державної екологічної інспекції в області Олександр Ткачук, начальник управління містобудування та архітектури ОДА Микола Томчук, завідувач кафедри фізичної географії географічного факультету Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки, доктор географічних наук, професор Василь Фесюк, заступник з наукової роботи директора Інституту водних проблем і меліорації НААН України, кандидат географічних наук Михайло Яцюк.

Також у складі робочої групи голова Шацької районної ради Сергій Карпук, директорка Шацького національного природного парку Марія Христецька, в.о. голови, секретар Шацької селищної ради Людмила Цевух, голова Світязької сільської ради Микола Цвид,

Контроль за виконанням розпорядження поклали на начальника управління екології та природних ресурсів ОДА Дмитра Новохатського.

Нагадаємо, на сайті Президента України зареєстрували петицію «Порятунок озера Світязь». Поставити свій підпис можна за посиланням: петиція.

Читайте також:

Нардепи-волиняни вимагають у Верховній Раді створити комісію та вивчити причини обміління Світязя

«Рятуємо наш Світязь» – на відео показали масштаби обміління перлини Волині 

Коментарі
10 Листопада 2019, 15:41
Всіх перерахованих в цьому списку (окрім в.о. голови ОДА, працює недавно) притягнути до кримінальної відповідальності по статті КК "Екоцид" (пояснюю суть статті - службова бездіяльність, що призвела до не зворотніх процесів знищення довкілля навколишнього середовища в районі Шацьких озер). Люди які причетні до цієї трагедії не можуть бути членами комісії по вивченню причин цієї екологічної катастрофи.
10 Листопада 2019, 15:52
І де мій коментар про чудодійну силу чаю з гілок лохини? А який смачні шашлик, гриби та сало, коли їх смажити на лохинячому гіллі!
10 Листопада 2019, 18:29
ЕЕЕЕ, тут наркоман я! Візьми собі інший нік!!!
10 Листопада 2019, 20:40
А де мій коментар щодо залучення незалежної комісії з Європи,а не цих бридких корупціонерів і злодюг.Які не гребують ні чим навіть перлиною Уераїни аби тільки напхати кармани.
10 Листопада 2019, 20:48
Це не бездіяльність,деякі корупціонери з цього списку погоджували дозволи,проекти,завіряли висновки знаючи до чого приведе вирощування цієї згубної для району Волинської ягідки.Вони свідомо йшли на злочин,а це вже зовсім інша стаття.
10 Листопада 2019, 21:13
А й дійсно порядних людей для цієї комісії від якої залежить подальша участь району не знайшлося????????
10 Листопада 2019, 22:56
Всю комісію на поліграф.<br/>Обєктивне рішення комісії має бути до Нового року<br/><br/>Якщо не перевірять і не дослідять діяльність лохинних господарств, то <br/><br/>Єдиний кінцевий законний дієвий спосіб спасти Шацькі озера. <br/><br/>В березні - квітні 2020 року 50-500 мешканців району будуть ходити по пішохідним переходам в Шацьку, Положеві, Піщі і тп і тд <br/>і поки не приїде з Києва керівництво СБУ Прокуратури ДФС провідні ЗМІ і відкрито і об'єктивно не розслідують діяльність лохинних господарств - пішохідні переходи Шацького району будуть використовуватись на повну )))
10 Листопада 2019, 23:00
&lt;p&gt;Едина людина яка з хорошим умислом занесена в цей список це: директор департаменту фінансів ОДА Ігор Никитюк. Він в подальшому повинен буде оплатити чек за скромно накритий стіл, для всіх членів комісії, після їх напруженого робочого дня біля оз. Світять, по вивченню причин обміління. Хоча є декілька свідків, які бачили, як корабель прибульців-інопланетян (догадайтесь хто вони), сів на острові озера Світязь і заправив повні баки ємністью 10,0 млн. куб. метрів свіітязькою чистою водою, і не заплативши ні копійки полетів в сузір&amp;#39;я Альфа-Центавра.&lt;br /&gt; З повагою до всіх, керівник ГО &amp;quot;Центр екологічно-правового моніторингу використання навколишнього середовища&amp;quot;.&amp;nbsp;&lt;/p&gt;
10 Листопада 2019, 23:04
Та спаліть вже хтось цю лохину врешті решт і всі проблеми з озером вирішаться!!!
10 Листопада 2019, 23:17
Три питання до комісії.<br/>1. Чи використовують лохинні господарства підземні і наземні водні ресурси, якими наповнюються Шацькі озера?<br/>2. На яких Європейських, Єгипетських, Турецьких курортах ведуть господарську діяльність яка знищує туристично-рекреаційні ресурси і відповідно відбувається відтік туристів<br/>3. Повний звіт про діяльність лохинних господарств.
10 Листопада 2019, 23:31
Таку мегановину необхідно виділяти чорним або червоним.<br/>А якщо редакція і модератор не будуть пропускати мої повністю законні коментарі, то я та інші шачани добються кримінальної перевірки чи не покриває редакція за гроші злочинну діяльність лохинщиків. Це є співучасть у скоєнні злочину
10 Листопада 2019, 23:35
Якщо редакція і модератор не будуть пропускати мої законні і правдиві коментарі то я і шачани добються кримінальної перевірки діяльності редакції на предмет співучасті у злочинах лохинщиків
11 Листопада 2019, 00:03
Правильно. Потрібно не комісії створювати а відкривати кримінальне провадження по факту &amp;quot;екоцид&amp;quot;. Підслідність СБУ.<br/>Чи Любомильське чи Волинське СБУ покривають лохинщиків???)))
11 Листопада 2019, 10:50
Влада тісно пов&amp;quot;язана з лохинщиками депутатами,які вдають вигляд ніби &amp;quot;всьо порешають&amp;quot; Навіть не сподівайтесь,скоро ми до ВАС прийдем і ВИ будете відповідати за свою &amp;quot;діяльність&amp;quot; і сміттевими баками не обійдеться,буде як в Болівіі,тітушня ваша вам не допоможе!
11 Листопада 2019, 11:30
Знаючи про &amp;quot;чесність&amp;quot; наших ревізорів ліпше заплатити полякам, німцям, японцям, зато буде реальне заключення.
12 Листопада 2019, 19:20
До В Литвинчука Василю а може вже пора їх відстрілювать за такий злочин
12 Листопада 2019, 19:20
До В Литвинчука Василю а може вже пора їх відстрілювать за такий злочин
Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024