У Шацьку привітали людей, котрі вміють дарувати свято

09 Листопада 2019, 10:45
2771

З нагоди Дня працівника культури України та майстрів народного мистецтва у Шацькому міському будинку культури відбулися урочисті заходи.

Привітати зі святом людей, котрі знають, вміють, можуть і творять для шачан свято, прибули перший заступник голови Шацької РДА Віктор Плейтух, керуюча справами Шацької районної ради Ольга Сахарук, виконуюча обов’язки голови Шацької ОТГ, секретар Людмила Цевух та началбьник гуманітарного відділу громади Анатолій Павлей, директорка Шацької ЦБС Валентина Гірич.

«Працівники культури Шацького району з кожним роком роблять все більший вклад у збереження нашої культурної спадщини. Надзвичайно приємно, що художні колективи району під умілим керівництвом своїх наставників популяризують район не лише на обласних, а й на всеукраїнських та міжнародних культурних заходах. Вас знають, люблять і цінують далеко за межами району та України, за що вам щиро вдячні. «Молодички», «Лісова пісня», «Острів’яночка, «Горлиця», а тепер ще й відновлений колектив «Марічка» та багато інших наші люди завжди раді бачити на сцені. Звісно, що більшість із культпрацівників району працюють на ентузіазмі, але сподіваємося, що в майбутньому таки ваша праця буде належним чином цінуватися в нашій державі», - зазначив Віктор Плейтух.

Привітала працівників культури й Ольга Сахарук.

«Не так багато в Україні є галузей, які, не зважаючи ні на що, живуть. Галузь культури – одна з них, в яку приходять працювати не випадкові люди, а справжні, віддані своїй професії митці. Дякуємо вам за те, що зберігаєте душу нашого народу – його багату культурну спадщину»,  додала Ольга Петрівна.

З нагоди свята почесними грамотами Шацької РДА та подарунками відзначили Валентину Карамач та Світлану Бляшук, грамотами районної ради та подарунками – Ірину Мокрушенко та Тамілу Трофімук.

Щирі вітання митцям сцени та працівникам бібліотек линули від Людмили Цевух та Анатолія Павлея.

«З кожним святом, яке ви організовуєте в нашому районі та громаді зокрема, ми бачимо, як зростає ваш професійний рівень, бачимо, як ваш талант та творчість цінують люди. Коли у людей свято – ви працюєте, аби подарувати нам це свято, радісні емоції, хороший настрій. Щира вдячність вам за уве», - зазначила Людмила Цевух.

А грамоти Шацької ОТГ, подарунки отримали Петро Олех та художній колектив «Бутмиряночка» (с. Прип’ять).

2

Представники районної та місцевої гілок влади вручили кращим працівникам культури грамоти, подарунки та висловили щирі слова  вдячності  за їх вагомий внесок у розвиток української культури в рідному краї.

Також  вітальні слова на адресу винуватців свята прозвучали від начальниці відділу культури райдержадміністрації Оксани Юхимук.

2

«Сьогодні в галузі культури працює 74 працівники, з них , берегти, популяризувати духовну спадщину нашого народу. Дякую усім вам за самовіддану працю, учителям дитячої музичної школи – за те, що навчаєте мистецтву дітей, плекають маленькі таланти, працівникам бібліотек – що через книгу даруєте дітям і дорослим знання та мудрість. Працівникам клубних установ – за те, що зі звичайного дня можете зробити свято, бережете українські традиції та звичаї»,  – долучилась до вітань Оксана Юхимук.

Також на святі визначили переможців у номінаціях «Кращий культпрацівник року–2019» та «Кращий клубний заклад року-2019». Ними стали Людмила Березовська (село Положево) та Піщанський будинок культури.

З нагоди професійного свята зі сцени линули щирі музичні вітання від тріо «Red Rose», Марії Кущик, Богдани Корнелюк, вихованців та викладачів Шацької дитячої музичної школи на чолі з її директоркою Ольгою Цюпяшук, танцювального колективу «Первоцвіт» (керівниця Валентина Цвинкилевич), чоловічого та чоловічого вокального колективу із села Мельники, Миколи Регещука, Петра Олеха. Гумористичними виступами веселили глядачів Ольга Гайова та артистки із села Самійличі.

2

2

3

2


4

3

1

2

1

1


1

3

2

2

1

3

3

3

2

2

2

1


1

1

1

1



2

2

2

 

Віта ШЕПЕЛЯ

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024