На сесії селищної ради прийняли у власність громади шкільні і позашкільні заклади та вкотре відмовили Держгеокадастру

24 Грудня 2016, 11:40
1591

13 грудня під головуванням Сергія Віннічука, Шацького селищного голови, відбулася чергова одинадцята сесія Шацької селищної ради.

Розпочалося засідання з розгляду депутатських запитів, - пише "Шацький край" за 24 грудня 2016 року.

Депутат Богдан Тимошук вніс пропозицію приймати на роботу працівників у новий штат об’єднаної громади винятково на конкурсній основі, а в склад конкурсної комісії включити голів постійних комісій селищної ради.

З його слів, це варто зробити з метою запобігання корупційним діям, оскільки деякі претенденти на посади стверджують, що в селищній раді начебто відмовлялися приймати в них заяви.

Зі слів Людмили Цевух, секретаря селищної ради, сьогодні в орган місцевого самоврядування надходять заяви від претендентів на посади. Жодній людині не було відмовлено. До 3 січня 2017 року відбуватиметься прийом документів, далі буде проводитися конкурс. Якщо депутат наполягатиме, то можна буде включити в склад конкурсної комісії голів постійних комісій селищної ради.

Депутат Федір Гірич адресував свій запит Шацькій райдержадміністрації. В ньому порушив проблему пільгового перевезення населення з села Мельники в смт Шацьк. Діти з багатодітних сімей їдуть у дитячу музичну школу, на спортивне тренування, а перевізники відмовляють їм в оплаті проїзду за пільговими тарифами.

Депутат Леонід Цюп’ях запитав про відновлення вуличного освітлення по вулицях Лугова та Озерна в смт Шацьк. Як зауважив Сергій Віннічук, на ці вулиці потрібно виготовляти проект.

Світлана Гошовська озвучила проблему дороги по провулку Садовий, а Сергій Дударчук – нерегулярних рейсів маршрутки з кінця вулиці Незалежності до центру Шацька. Виявилося, що перевізник відмовляється курсувати в цьому напрямку, бо йому невигідно.

На сесії затвердили Порядок надання одноразової грошової допомоги особам, які зараховані на військову службу за контрактом і відповідно надали кошти в розмірі 5 тисяч гривень вже четвертому контрактнику. Також депутати погодили надання матеріальної допомоги чотирьом громадянам (на лікування і на відновлення пошкодженого пам’ятника на кладовищі) та одноразової грошової допомоги на придбання дров учаснику АТО.

Депутати проголосували за зміни до рішень про місцеві бюджети, надали згоду на прийняття до спільної власності Шацької громади загальноосвітніх шкіл, Шацького будинку дитячої і юнацької творчості та Шацької дитячо-юнацької спортивної школи.

-Фельдшерсько-акушерські пункти та амбулаторії поки що до Шацької селищної громади не відійдуть, - зауважив Сергій Віннічук.

Численні земельні питання завершилися розглядом запитів головного управління Держгеокадастру у Волинській області про висловлення позиції щодо можливості надання дозволу на розроблення документації із землеустрою п’ятьом жителям Ковельського і Рожищенського районів. Депутати всім заявникам відмовили.

Коментарі
25 Грудня 2016, 13:40
а чого це віннічук не бере медицину закон порушквати не можна і я хочу чи не хочу тут не пройде все в громаду
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39