Депутати райради просять прокуратуру та СБУ перевірити факти незаконного заволодіння землею львів’янами

31 Жовтня 2019, 15:00
4144 Джерело: фото ілюстративне

На сесії Шацької районної ради депутати затвердили звернення, яке стосувалося фактів незаконного заволодіння землями сільськогосподарського призначення за межами населених пунктів.

Питання законності виділення ГУ Держгеокадастру у Волинській області особливо привабливих земельних ділянок за межами населених пунктів на території Шацького району, за словами Сергія Карпука, голови Шацької районної ради, тягнеться ще з 2014 року.

Районна рада неодноразово скеровувала свої звернення до різноманітних служб, аби ті перевірили законність надання земель в особливо великих розмірах обласними посадовцями Держгеокадастру. Прокуратура та поліція розслідували ці факти відповідно до відкритих кримінальних проваджень, проте наразі «віз і нині там»: більшість земельних ділянок, які надавались двом-трьом особам без погодження органами місцевого самоврядування (що, за словами депутата Сергія Сидорука, є порушенням Держгеокадастром свого ж таки розпорядчого документу), уже поділені та передані у власність іншим особам, що підтверджує публічна кадастрова карта.

«Кримінальну справу було закрито, арешт із земельних ділянок зняли. Ми контактували із нашими львівськими колегами, провели роботу з юристами, встановили коло осіб, яким вдалося отримати землі в Шацькому районі, усю хронологію «подій», відстежили декларації людей, котрі отримали землю. Ці факти ми чітко вказали у своєму зверненні до Верховної Ради, Президента, НАБу та СБУ, прокуратури Волині»,  відзначив Сергій Карпук.

Зрештою, депутати райради просять «вищестоящих» належним чином відреагувати на факти, які виклали у зверненні на майже п’ятьох аркушах та провести перевірку цих фактів, розпочати досудове розслідування за фактами, викладеними у зверненні, а про результати повідомити Шацьку райраду у встановленому законом порядку.

Коментарі
31 Жовтня 2019, 20:34
Що за новина? Чому аверсу більше відомо, ніж місцевим журналістам?<br/>19 ділянок на 2 львів'ян! 0бласний геокадастр вкотре переконує – продати можна все, і все має свою ціну. Та «золоту» землю на Шаччині, якщо вірити документам, виконавчий орган продав за безцінь. Використавши знайому схему – право учасників АТО на виділення землі.
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024