В області передбачили кошти на порятунок Шацьких озер

30 Жовтня 2019, 16:26
2307

В Волинській обласній державній адміністрації затвердили новий перелік природоохоронних заходів, в які входять боротьба з обмілінням Світязя,  реконструкція водозабору, закупівля сміттєвих контейнерів тощо. 

Про нову редакцію Переліку природоохоронних заходів, що фінансуються у 2019 році за рахунок коштів обласного фонду охорони навколишнього природного середовища йдеться у розпорядженні тимчасового виконувача обов’язків голови Волинської ОДА від 25 жовтня, – інформують Волинські новини.

Зміни до переліку внесли, врахувавши висновки постійних комісій обласної ради з питань екології та раціонального використання природних ресурсів та з питань бюджету, фінансів та цінової політики.

Нагадаємо, йшлося про перерозподіл коштів обласного фонду охорони навколишнього природного середовища у 2019 році, зважаючи на стан освоєння субвенції. Так, не всі громади в області планували освоїти кошти цього року. Тому, щоб дати можливість здійснити природоохоронні заходи іншим громадам, пропонували перерозподілити 962 тисячі гривень.

Зокрема, пропонують спрямувати 250 тисяч Шацькій райдержадміністрації на здійснення коригування проєктно-кошторисної документації щодо каналізування населених пунктів навколо озера Світязь.  Ще 150 тисяч передбачать на розробку концепції програми збереження Шацького поозер’я (наукове обгрунтування).

На природоохоронні заходи за рахунок цільових фондів витратять 3,484 мільйона, з них 150 тисяч – на розробку концепції Програми збереження Шацького поозер’я (наукове обгрунтування).

Субвенція з обласного бюджету місцевим бюджетам на виконання природоохоронних заходів визначена у розмірі 2,926 мільйона гривень.  З них: 250 тисяч – на проведення коригування проєктно-кошторисної документації та експертизи по об’єктах будівництва, що відносяться до природоохоронних і реалізуються в Шацькому районі в рамках великого інфраструктурного проєкту «Покращення екологічної ситуації у Шацькому національному природному парку шляхом каналізування населених пунктів навколо озера Світязь», 128 тисяч – на придбання спеціального обладнання для екологічного безпечного роздільного збирання ТПВ на території Шацької селищної ради.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром