«Хіба заслужили ваші рідні на спочинок у хащах?» –  світязянка про стан місцевого кладовища

29 Жовтня 2019, 12:20
2496 Джерело: facebook

Жителька Світязя Світлана Лукашова просить односельців очистити кладовище від заростей акації.

Про це вона пише в групі Світязь: історія, факти, відпочинок у Facebook.

«Довго вагалася: писати чи ні? Але щойно побачила допис пульмівського священника про те, що напередодні Дмитрівської поминальної суботи на місцевому кладовищі відбулася традиційна православна толока, на котру зібралося понад 100 прихожан Свято-Миколаївського храму села Пульмо, такий жаль мене пройняв, що не сказати. Подивіться на фото! Хіба заслужили ваші рідні на спочинок у таких хащах? 

Чому в Пульмо можуть двічі на рік прийти і прибрати кладовище, а в Світязі – ні? Чекаєте, що сільська рада прийде й покропить? А власне сумління? Оце перед Паскою прийшли, швиденько так-сяк вирубали – і все, на рік забули. А воно ж кущиться, розростається. А скільки є могилок, за якими вже нікому доглянути. Невже руки вихитаються позагрібати чи знищити поросль?» – йдеться у дописі.

Світязянка радить знищувати пагони акації, поки вони ще молоді і легко вириваються з коренем. А також просить односельців навідуватися на кладовище частіше, ніж раз на рік, і брати з собою сокиру і лопату. Вона пише, що якщо кущ великий, то допоможе сіль. Пагони потрібно зрубати, пеньок сокирою добре посікти, засипати густо сіллю (залежно від розміру пенька солі потрібно 1-2 кг), а поверх солі насипати піску та прикидати травою. Місцева жителька таким чином уже знищила кілька кущів акації біля могил своїх дідів.

1

 

 

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024