Шкільні екскурсії планують фінансувати з державного бюджету – міністр культури

28 Жовтня 2019, 11:40
1894 Джерело: фото ілюстративне

Міністр культури, молоді і спорту Володимир Бородянський заявив, що з наступного року в Україні має запрацювати так звана програма «мобільності» школярів, що передбачає мандри учнів Україною коштом державного бюджету.

Про це він розповів в інтерв’ю Радіо Свободі. 

«Це програма, ми її так назвали, «мобільності» школярів. Це програма, коли діти з різних регіонів України будуть мандрувати Україною. Кожна п’ята школа буде задіяна в цій програмі в наступному році», – сказав Бородянський.

Він висловив упевненість, що програма, яка підтримана президентом і урядом, буде також затверджена в бюджеті.

«Вони (школярі, – ред.) не просто побачать Україну, вони, повернувшись у свій клас, у свою школу, будуть про це розповідати, це буде частиною їхнього завдання. Це більше ніж просто мандрування», – додав міністр.

Нині для поїздок в межах країни українські школярі користуються окремими пільгами, зокрема на залізниці. У поїздах «Укрзалізниці» діти віком від 6 до 14 років здійснюють поїздки у пасажирських вагонах всіх категорій з оплатою вартості проїзду у розмірі 75 % вартості проїзду дорослого пасажира. Діти віком до 6 років, які не займають окремого місця, мають право на безоплатний проїзд. Перевезення дітей здійснюється впродовж року, без обмеження кількості поїздок, втім найбільше таких поїздок зазвичай відбувається у час шкільних канікул.

За розпорядженням Міносвіти, цьогоріч школам рекомендували йти на осінні канікули з 28 жовтня до 3 листопада.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024