В Україні хочуть повернути призов в армію з 18 років

27 Жовтня 2019, 11:50
2319 Джерело: фото ілюстративне

В Україні можуть повернути призов до армії з 18 років – відповідна пропозиція була озвучена в Офісі Президента.

Про це повідомив начальник відділення комплектування Управління персоналу штабу Командування Сухопутних військ Збройних сил України підполковник Микола Качаненко, передає УНН із посиланням на інформаційне агентство Міністерства оборони України «Армія Інформ».

Так, за словами офіцера, в питаннях призову до лав Збройних сил України існують певні розбіжності між законом «Про військовий обов’язок і військову службу» і президентським Указом про призов. У законодавчому документі йдеться, що призову на строкову службу підлягають громадяни, яким «виповнилося 18 років та старші особи, які не досягли 27-річного віку».

А відповідно до останніх президентських указів, призивали громадян з 20 років.
 

«Така розбіжність негативно впливає на призовну кампанію. Молода людина, зазвичай, після закінчення школи чи коледжу намагається влаштуватися в житті – хтось починає працювати, хтось заводить сім’ю. І в подальшому хлопець розглядає службу в армії як небажану. Нещодавно побував на нараді в Офісі Президента під головуванням одного з заступників керівника Офісу, де озвучили пропозицію призивати до війська з 18 років, як того вимагає Закон. У письмовому вигляді така пропозиція надійшла і від Генштабу ЗСУ», – сказав підполковник Качаненко.

Коментарі
27 Жовтня 2019, 13:57
а чого з 18 років прям з садика забирайте хай служать нашій великий державі ...
27 Жовтня 2019, 21:01
Згоден хай з дитсадка навчають копати окопи.. тай взагалі.. що за дурня стосовно обов’язку служити?? Який обов’язок? З чого? Хіба призовникам держава забезпечила безкоштовне навчання/лікування/житло.. чи ще будь? Навіщо тоді казати про обов’язки.. є контрактники.. які за кошти будуть професійно виконувати свою роботу.. на ремонт авто ми ж не довіряємо призовникам.. чи вакцину робити сантехніку..
27 Жовтня 2019, 21:42
Сталін і Хрущов синів втратили на війні. А в наших керівників навіть водії відмазані. Хоча в одного депутата син воював і був поранений. Тільки про це ніде не почуєте, особливо на олігархічному ТБ. Бо ж це син депутата - комуніста!
27 Жовтня 2019, 22:51
А ми би пішли. Від жінок відпочити.
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024