Шачанин Ігор Гарват – з трактором на «ти»

26 Жовтня 2019, 12:00
Тракторист Ігор Гарват 4693
Тракторист Ігор Гарват

У сучасному світі ми просто не зможемо обійтися без авто­мобілів, тролейбусів, автобусів, мотоциклів, тракторів, скутерів та іншої техніки. Автомобілі не просто економлять час, а і є помічниками.

Сьогодні вони стали ознакою статусу людини. І зараз автомобіль вже далеко не розкіш, а просто засіб пересування. Тому таке свято, як День автомобіліста, яке в Україні відзначають в останню неділю жовтня, стало дуже актуальне, - пише газета «Шацький край».

Офіційно День автомобіліста і дорожника, або День водія, як його називають в народі, святкують в Україні з 1993 року. Це свято заснували, щоб показати важливість роботи праців­ників автотранспорту та дорожньої галузі – наскільки вони спрощують наше життя і роблять його зручнішим.

Наш район має чудові природні умови для сільсько­гос­по­дарського виробництва і величезний, набутий упродовж десятків поколінь, досвід госпо­дарю­ван­ня на землі. Тому актуальною в нашому регіону є про­фесія трак­ториста-водія. Трак­торист те­пер – це перспективно. Фермери ладні платити хороші гроші, аби мати в господарстві такого фа­хівця.

Ігор Гарват про­­­фесію тракториста освоїв, коли закінчив Шацьку школу і пішов працювати у колгосп «Україна». Спочатку був слюсарем, а здобув­ши права водія, пе­рейшов на трактор. З 1996 року продовжив свою трудову діяль­ність на цій посаді у Шацькій дорожній службі. Опановував і інші спеціальності, проте робота на тракторі при­ваблювала найбільше. 

«Цей транспорт не просто виконує якусь одну ро­боту. Поєднуючись з іншими сільськогосподарськими машинами і знаряддями, він щоразу перетворюється: з плугом він орач, з причепом – тран­спортний засіб, з комбайном – збиральна машина. Трактор сіє, вносить добрива, жне, корчує дерева. Крім цього, він збирає різні сільсько­господарські культури»,   пояснює Ігор Федорович.

Як водій трактора, добре знає його будову і правила експлу­атації, систему технічного обслуговування, ознаки основних несправностей і способи їх усунення.

Водійський стаж Ігоря Федоровича нині сягає більше 25 років. Оскільки в Україні такого свята, як день тракториста, немає, то День автомобіліста для чоловіка є безпосередньо професійним святом. З яким ми його і вітаємо.

Ліана МИСЮРИНА

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024