Справу про незаконне вигортання піску з озера Світязь взяв під особистий контроль начальник обласної поліції

24 Жовтня 2019, 15:05
4949

Керівник Головного управління Національної поліції у Волинській області Петро Шпига взяв під особистий контроль справу про незаконне вигортання піску з озера Світязь.

Про це йшлося 24 жовтня під час засідання 25-ї сесії Волинської обласної ради, передає ІА «Волинські новини».

Голова Волинської обласної ради Ірина Вахович поцікавилася у Петра Шпиги, як просувається розслідування щодо ситуації на Світязі.

Нагадаємо, працівники Шацького національного природного парку виявили, що на території пансіонату «Шацькі озера», в районі центрального пляжу, проходять несанкціоновані роботи – екскаватором дістають пісок із озера Світязь, що призвело до зміни та конфігурації берегової лінії.

Петро Шпига розповів, що поліція відкрила кримінальне провадження за ст. 239 про незаконне заволодіння землями водного фонду у великих обсягах.

Як зазначив головний поліцейський, він взяв справу під особистий контроль, тож поліція вживатиме всі заходи, аби притягнути винних осіб до відповідальності.

Матеріали справи вже направили до екологічної інспекції, аби та оцінила суму завданих збитків (мінімально має йтися про 10 кубометрів піску).

Згідно з ККУ, за незаконне заволодіння землями водного фонду загрожує покарання в виді обмеження волі до 3 років та штрафу.

На запитання від Ірина Вахович про ймовірну причетність керівника пансіонату «Шацькі озера» до протиправних дій, Петро Шпига зауважив, що поліція розбирається, яка ймовірна роль керівника пансіонату в цій справі і чи дійсно роботи проводилися за його погодженням.

Читайте також: В пансіонаті «Шацькі озера» екскаватор вигортав пісок зі Світязя

Депутати райради, поліція та нацпарк з'ясовували, хто вигортав пісок з пляжу біля «Шацьких озер»

Коментарі
24 Жовтня 2019, 19:38
Нічого.. ніякі посадовці стосовно порятунку озера не зроблять.. нічого) у них і кишка тонка і бажання взяти взяточку за озеро/за недоторканість деяких царьків веееелика) тому з озером все тільки погіршуватиметься((..
25 Жовтня 2019, 01:44
Нехай ще під контроль візьме залишок карасинської гори і вивозку лісу
25 Жовтня 2019, 02:36
А що якщо перевірити декларацію, і факт майна митника « борця за правду» Наумича Олександра? Може риба гніє з депутатської голови?він у Кропивниках нарив водойм і жодна немає дозволів!!!.....
25 Жовтня 2019, 11:23
А по дорозі у Кропивники , напроти с. Вілиця уже рік білий пісок возять КамАЗи , а де гроші? А карасинська гірка? Де пісок ? У кого гроші ??
25 Жовтня 2019, 17:01
Пане керівник, Петро Шпига, Волинської поліції, за ці дії треба відкривати справу по статі екоцид, а не "відкрила кримінальне провадження за ст. 239 про незаконне заволодіння землями водного фонду у великих обсягах". А ця статья до 15 років позбавлення волі.
Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024