Депутати райради, поліція та нацпарк з'ясовували, хто вигортав пісок з пляжу біля «Шацьких озер»

24 Жовтня 2019, 13:35
5676

Депутати Шацької райради, керівники поліції та парку виїхали на місце, де було зафіксовано вигортання піску з озерної території.

Як повідомляє Шацька районна рада у Facebook, 23 жовтня відбулося засідання постійної комісії районної ради з питань екології, раціонального використання природних ресурсів, лісового господарства, державності, законності та правопорядку, дотримання прав людини, депутатської діяльності та етики, під головуванням Олександра Наумича та за участю Сергія Карпука, голови Шацької районної ради.

Депутати Шацької районної ради не могли без реакції залишити подію, яка сталася в п`ятницю, 18 жовтня. Великого резонансу набуло повідомлення про те, що зі сторони пансіонату «Шацькі озера» розгорнуто пісок на береговій лінії озера Світязь. Для того, аби на рівні районних депутатів розібратися з ситуацією, запросили Марію Христецьку, директорку Шацького національного парку, Федора Заяця, директора пансіонату «Шацькі озера», Андрія Семенюка, начальника Шацького відділення поліції.

Читайте також: В пансіонаті «Шацькі озера» екскаватор вигортав пісок зі Світязя

1

«В п`ятницю до мене надійшло повідомлення від небайдужих громадян про те, що з озера Світязь вигортають пісок. Відразу на місце події виїхали інспектори парку, які побачили, що дуже багато піску нагорнуто на березі. На жаль, ми не змогли з`ясувати, хто це зробив і якою технікою, адже на місці не було ні людей, ні техніки. Тому, не зволікаючи, працівники парку звернулися на лінію 102 і повідомили про порушення. Відповідно до законодавства, скласти протокол ми не можемо, адже не встановлено особи, яка вигортала пісок та за чиєю вказівкою це робилося,» – розповідає Марія Христецька.

Про те, що було звернення на лінію 102 і офіційний лист від Шацького національного природного парку, підтвердив і Андрій Семенюк, начальник Шацького районного відділу поліції:

«Заявники повідомили, що на території пансіонату «Шацькі озера» вигортають пісок. На місце події виїхали працівники поліції та зафіксували факт порушення. В діях невстановленої особи вбачаються ознаки адміністративного правопорушення, передбаченого статтею 91 Кодексу України про адміністративні правопорушення «Порушення правил охорони та використання територій та об'єктів природно-заповідного фонду,» – розповів поліцейський.

1

Відповідно до 255 статті того ж Кодексу України про адміністративні правопорушення притягнути до відповідальності у разі, якщо провину буде доведено, може Державна екологічна інспекція у Волинській області. Тож всі матеріали перевірки направили туди.

Федір Заяць, директор пансіонату «Шацькі озера», говорить, що територія пляжу не є огороджена, тож доїхати туди може хто завгодно без будь-якого контролю. За словами очільника відпочинкового комплексу, на сьогодні на території пансіонату близько десятка різних власників баз, хто має прямо доступ до пляжу і запевняє, що ніякого відношення до справи «Шацькі озера» не мають. Навпаки, минулого року завозили пісок, аби належним чином облаштувати пляж.

За словами Марії Христецької, директорки Шацького НПП, будь-яке діставання з озера корисних копалин та біоресурсів категорично заборонено. Можна завозити, але не навпаки. Також депутатів цікавило, чи вигорнутий з озера пісок вивозили. На що директор парку та начальник поліції повідомили, що фактів вивозу піску за територію пляжу немає.

На сьогодні згорнутий пісок розсунули та привели пляжну територію до ладу.

Сергій Карпук, голова Шацької районної ради, взяв на особистий контроль дане питання та висловив сподівання, що Державна екологічна інспекція належним чином перевірить дані факти та притягне до відповідальності винних.

Коментарі
24 Жовтня 2019, 17:02
Озеро протринькали, але "не має худа без добра". Зараз шацькі бариги ще років 10 будуть наживатися від продажі піску з озера Світять. Відповідь нач. поліції анекдотична. "На території орудувала громадна техніка, але хто це робив, встановити не вдалось. Цікаво навіщо "треба встановлювати провину", якщо і сліпому видно результати злочину. Хіба водія бульдозера чи трактора з лопатою поліція не може притягнути до відповідальності за роботи в забороненій зоні, водій розкаже хто дав йому вказівки ці роботи виконувати. Хіба це не робота поліції. При чому тут Державна екологічна інспекція. Після коментарів по цій події ще раз впевнююсь, що в Шацькому районі діє корумпована група людей до якої входять майже всі посадовці району. Слава Україні, ганьба шацьким баригам. З часом зникните ви з лиця нашої шацької землі " як роса на сонці" (слова із державного гімну України)
24 Жовтня 2019, 20:46
Всі в долі що тут казати гору карасенську вивезли зараз за люцимером копають і біля кропивників а тут і світязь все поділене пісок возять кожного дня і серед білого дня і ніхто нічого не бачить можна подумати в районі бульдозерів як легкових машин в кожному дворі . Бабло робить все . Гіршої скотини як людина гемає
24 Жовтня 2019, 22:23
Марія, а ви звернули увагу, що під самим носом у вас проходять такі ж самі діяння по всьому березі озера уточнюємо ( пляжі с.Світязь, ур.Гряда і Пульмо)
24 Жовтня 2019, 23:01
Сказав як відрізав і не гаючись засунув пурсу у корито
25 Жовтня 2019, 00:18
Є 2 типи людей. Одні ті, що щось роблять, а другий ті, що коментують цю роботу. Згадую слова Петра Порошенка на рахунок тих людей, які у своєму житті собачої будки не зробили... хто з Вас щось зробив для озера Світязь? Все життя озером користуються, купаються, воду беруть, глину копають, машини миють, килими перуть, одяг... сцять туди і більше... рибу ловлять, кладофору шаріки ловлять ще з 2000років. Це перераховані ті діяння які, напевно, допомагають озеру. Чому? Бо з часів заснування національного парку, наше озеро стало кормушкою для його працівників. На вугрях построєні вілли, будинки, куплені машини. Тепер, коли о. Світязь приходить кінець, працівники і працівниці б‘ють на сполох і шукають винних, щоб хоч якось відвернути свою причетність до катастрофи. Люди!!! Будьте уважні до того, що робиться! Поки Ви читаєте ЦЕ в лісі валяться дерева, вивозиться пісок, ловиться риба і наповнюються кармани наших охоронців лісів і водойм.
25 Жовтня 2019, 02:29
Наумич Олександр діючий митник який у своїй декларації не задекларував половини майна і ще не в тюрмі шукає справедливість, цирк!
25 Жовтня 2019, 02:58
Весь новий пляж у С Світязь пісок натягували бульдозери ! Причому у 4 год ранку навіть літом! За піонер табором Чайка 300 м від контори нац. Парку 2 дні на очах села з озера бульдозер накопував пісо . На гряді теж копають, іллічівка, пульмівський берег, озеро Чорне , Люцемир....... не бачать сліпі!!!
25 Жовтня 2019, 13:00
Я власними очима бачив як цей грейдор вигортав землю а Федір Заєць стояв збоку дивився на це іще з 2 людьми
26 Жовтня 2019, 01:17
Якщо ти не брехло і небздун то дай покази ,або якщо брехун то незасоряй ефір , це уже нікому не цікаво . Пляж пансіонату на сьогодні можна ставити у приклад! Та ти і саме бачиш! Жаба задавила?!
26 Жовтня 2019, 12:53
Все відбувалось на території пансіонату і ніхто нічого не бачив????? Це мабуть група дітей з пластиковими лопатками та ведерками начудила!!!
28 Жовтня 2019, 01:20
<p>По вказівці Зайця земзя витягувалась на берег. Продажна міліція нічого не робить і не зробить бо стадо баранів, всі між собою повязані. Нц парк за кладофору бере бабло, міліція також в долі.<br /> Кладофора, ---- Вася Чорний, Брута (вінже СЛОН), Сопко Сергій, Сацюк малий, Ніколаєць, цюр малий (виїзд з Світязя крайня хата з лівої сторони, цап Руслан.<br /> Земля - пісок, --- Вселик (вінже голова Світязької сільради), рудель Сергій, і Шацька братія якщо допустить Веселик.<br /> Ліс -- Христецька, Сомалюк Андрія, Оліферчук.<br /> І всі все" законно" роблять працюють, будуються і тільки народ як лохи сидять по хатах і поза очі або на диванах обсуждають.<br /> Поки свім на все побарабану то вони ці "дєятілі" і дальше будуть розрушати наш край.<br /> Зайці прямим текстом вже сміяться з свіх Свіязців.<br /> Безнаказанність породжує Вседозволеність.<br /> Народ НЕ БАЙДУЖИЙ __ ТРЕБА НАКАЗУВАТИ БАРИГ.</p>
29 Жовтня 2019, 00:59
<p>Під цим псевдонімом скривається «чесний «митник Наумич Олександр Петрович.цей бідолашна за 29 років роботи на митниці на заробляв : квартиру у Києві, у Луцьку , 2 будинки у Шацьку, маєток з сауною у Кропивниках, бур- магазин- готель у Мельниках , 2. Джипи один лєвий, і ще багато « чесного» майна ! </p>
30 Жовтня 2019, 02:31
Скоро відкриття охоти на зайця, всі мисливці підтягуйте в Шацький район. Відстрілочна коштує не дорого. <br/>Сафарі з адреналіном гарантовано.
29 Листопада 2019, 11:29
можна було б всіх тих злочинців які нищать природу за одну охоту відстріляти
Коментар
17/04/2024 Вівторок
16.04.2024